Капремонт дороги Н-12 перевтілює Тростянець у справжнє європейське містечко

Автомобільний шлях національного значення Н-12 Суми – Полтава, що пролягає через все місто Тростянець Сумської області, ремонтується повним ходом. Люди радіють: провінційний населений пункт на очах перевтілюється у сучасне європейське містечко з прекрасною центральною дорогою. 

Роботи ведуться відразу в кількох місцях. Асфальтування з боку в`їзду з Сум готове – вулиця Шевченка вже з новим асфальтом. 

Шляхопровід закрито, але й тут роботи не зупиняються ні на день. Старе покриття демонтоване – на його місці вже два шари нового асфальту. Замінюються на нові - старі відбійники, облаштовується тротуарна доріжка. Ще трохи монтажу, розміточного марафету - і рух по мосту можна буде відкривати. 


З іншого боку міста розширюють підйом на Охтирську гору. Місточок по вулиці Вознесенській демонтували, але натомість влаштували зручний для автомобілістів об`їзд цієї ділянки.

Стандартна ширина траси національного значення - 9 метрів. Але в деяких місцях планується зробити її значно ширшою. Зокрема, перед Ваглицьким містком неподалік офісу «Меркурій» і спортзалу «Локомотив». 

Розширять асфальтування і біля денного ринку «Європейський» і далі - аж до Охтирської гори. Тут заплановано не тільки асфальтування шосейки, а й капітальний ремонт всіх інфраструктурних дорожніх об`єктів, як то парковочні місця, автобусні зупинки, в`їзди на другорядні вулиці і провулки, які примикають до національної траси тощо. Все це асфальтуватиметься, впорядковуватиметься, монтуватимуться бордюри. Асфальт підведуть навіть до деяких дворів приватного сектору, які межують з трасою. Все це – додаткові витрати в сумі 300 тисяч грн. Але гроші вже виділені і проплачені дорожникам. То ж роботи і далі вестимуться по графіку та без проволочок.

І хоча тростянецьким автомобілістам та водіям транзитного транспорту часто доводиться на собі відчувати незручності від заторів на дорогах міста, всі розуміють - це незручності тимчасові, перетерпівши які згодом матимеш дорожні принади європейського рівня. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий