Суд поновив на посаді директора телерадіокомпанії “Тростянець” Юрія Дарагана

Рішенням Зарічного районного суду м. Суми 2 червня 2021 року Юрія Дарагана поновлено на посаді директора комунального підприємства Тростянецької міської ради "Телерадіокомпанія "Тростянець" з 14 жовтня 2020 року.  

Як пише sumypost.com. трохи більше півроку тому директор ТРК «Тростянець» Юрій Дараган заявив про рейдерське захоплення телерадіокомпанії  та про своє незаконне звільнення. Відповідні відео, на яких видно штурханину та словесні перепалки на території телеканалу, журналіст оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці. Там же розмістив і відеозвернення, в якому називає своє звільнення політичною помстою місцевого очільника партії «Сила людей» та чинного міського голову Тростянецької ОТГ Юрія Бови. 

Тоді Юрій Дараган про тиск місцевою влади на ЗМІ поінформував Національну спілку журналістів України, які у свою чергу звернулися із проханням взяти ситуацію під парламентський контроль до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та Комітету з гуманітарної і інформаційної політики.

Сам директор ТРК у коментарі НСЖУ наголошував, що саме він є фундатором ТРК, яку активно розвивав за останні три роки, і тепер у Тростянці є власне ФМ-радіомовлення та телебачення. Але з наближенням місцевих виборів влада почала розглядати ТРК винятково як власний пропагандистський рупор.
З тих пір справа про звільнення набрала нових обертів і вчора, 2 червня, Юрій Дараган на своїй Фейсбук-сторінці написав: “Сьогодні (2 червня – ред.) рішенням суду мене поновлено директором ТРК “Тростянець”.
Так, Зарічний районний суд м. Суми задовольнив позов Дарагана Юрія про визнання незаконним звільнення з посади, скасування рішення ради (йдеться про рішення 41 сесії 7 скликання Тростянецької міської ради від 13 жовтня 2020 року звільнити пана Юрія з посади), поновлення на посаді та стягнення компенсації  за час вимушеного прогулу. Юрія Дарагана поновили на посаді з 14 жовтня минулого року.

Разом з цим, відповідачі Тростянецька міська рада та комунальне підприємство “Телерадіокомпанія Тростянець” мають право протягом 30 днів з дня проголошення рішення подати апеляційну скаргу.
Після цієї скандальної історії голова Тростянецької ОТГ Юрій Бова потрапив до антирейтингу «Ворогів преси»-2021 на локальному рівні.
Комментариев: 0
Добавить комментарий