Онкохворим дітям під час Пасхальної акції благодійники зібрали 1,2 млн. грн.

На Сумщині завершилась благодійна акція "До світлого дня - світлі вчинки". Її результат просто вражаючий – для онкохворих дітей зібрано 1 млн. 206 тис. гривень.

Це вже була ХІ за ліком благодійна акція зі збору коштів для хворих дітей Сумщини. Тривала вона з 15 березня по 4 травня. Організаторами, як завжди виступала Сумська єпархія УПЦ та обласний телеканал UA-Суми.

Гроші збирали за допомогою спеціальних скриньок, які встановлювали у храмах, а також через відповідний банківський рахунок. 

Цього року попри карантин під час благодійної акції вдалося зібрати 1 млн. 206 тис. гривень. Найбільша сума  -️ 1 млн 30 тисяч грн. – це пожертви, які пожертвували прихожани малих і великих церков Сумської єпархії УПЦ. В тому числі і на Тростянеччині. Хто скільки міг, той стільки і клав в опломбовані скрині з логотипами акції. Працював і благодійний рахунок, куди також можна було переказати пожертви.


Ще 150 тисяч передали парафіяни Конотопської єпархії. Треба сказати, що ця єпархія бере участь в акції Сумської єпархії з 2017 року.

Допомагали онкохворим дітям і деякі благодійні фонди. Наприклад, 26 тисяч гривень переказав шосткинський благодійний  фонд "Назустріч людям Сумщини", за ці гроші по ходу акції для дитячої клінічної лікарні було придбано реагенти для мікробіологічного аналізатора. На жаль, тростянецькі благодійні фонди, в тому числі і такі хвальоні, як «Доброта», серед благодійників акції не згадуються.

Кілька днів тому пройшла пiдсумкова прес-конференцiя організаторів благодійної акції "До світлого дня - світлі вчинки". Прес-секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан розповів про подальші плани щодо використання зібраних коштів – всі вони підуть виключно на потреби онкогематологічного відділення Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, зокрема, на придбання інфузомата (сучасної крапельниці  для дозованого введення ліків) та дороговартісних препаратів: антибіотиків, ростових факторів для кісткового мозку, препаратів крові, препаратів для парентерального харчування (розчини для дітей, які не можуть їсти самостійно).

Комментариев: 0
Добавить комментарий