На Тростянцькому полігоні побутових відходів поліція перевіряє ряд серйозних порушень

На Тростянецькому Сумської області міському полігоні для твердих побутових відходів, яке обслуговує комунальне підприємство Тростянецької міської ради «Екосервіс», вчора нарядом поліції було виявлено і запротокольовано незаконне перебування і діяльність сторонніх людей, зайнятих на сортуванні пластику, скла, макулатури, металобрухту та інших видів вторинної сировини.

Сортувалася вся вторсировина у спеціальну мішкову тару. В одному місці вже стояли мішки з відсортованими скляними пляшками, в іншому – з пластиковим посудом, далі - з картоном та іншим паперовим мотлохом. Все це складувалися неподалік виїзду з полігону, що вказувало на те, що готується до подальшого транспортування. 

Відразу по прибуттю поліції люди, які тут працювали, поховалися чи поїхали, що вказувало на їхній нелегальний статус. А хтось не встиг, бо заснув після нічної зміни. 

Очевидно що цих людей просто використовували, як дешеву робочу силу, без офіційного працевлаштування. 

Прибули на місце пригоди і посадовці міської ради. Правоохоронці відібрали свідчення у директора підприємства міської ради «Екосервіс», місцевого депутата Романа Гайдуковича та від інших посадових осіб. Проводиться перевірка на предмет виведення "у тінь" коштів від продажу вторсировини, в тому числі, чи офіційно були працевлаштовані працівники, залучені у сортуванні, чи оприбутковувалися в законний спосіб доходи і чи відображалися вони у фінансовій та податковій звітності комунального підприємства. Є питання також по дотриманню екологічних норми і техніки безпеки. Тобто, тут можливий цілий "букет" зловживань службовим становищем та корупції.

Комментариев: 0
Добавить комментарий