Народний депутат Задорожній називає "недопустимими" дії Тростянецького мера Бови і його більшості, перешкоджаючи присутність на сесіях міськради депутатів інших рад

Як би поставився народний депутат України Микола Задорожній до того, коли б його раптом не пустили на сесію однієї з місцевих рад свого виборчого округу? Тростянець Сумської області якраз входить в його округ №162 і ситуація, коли на сесію Тростянецької міськради не пускали депутатів вищих за міську рівнів рад, вже мала місце. Таке рішення вже в цьому році двічі приймала депутатська більшість разом з мером Ю.Бовою по відношенню до депутатів Охтирської районної ради, мешканців Тростянця Валерія Партали та Олександра Курпіля. Причому, двічі протягом одного місяця їх не пускали до зали засідань міських сесій. 

Дізнатися думки народного депутата М.М.Задорожнього щодо цієї конфліктної ситуації, нагода видалась на початку цього тижня, коли парламентар проводив особистий прийом громадян саме у Тростянці. По закінченню прийому наш журналіст задав нардепу ряд питань, в т.ч. і щодо ситуації з недопущенням на ряд сесій Тростянецької міськради не лояльних до міського голови Ю.Бови опозиційних депутатів інших рад.  

- Стосовно обмеження кількості присутніх на публічних заходах, можливо, в цьому і є якесь раціональне зерно, - говорить М.М. Задорожній. - І закриті сесії міськради на період пандемії - такі рішення депутати міської ради мають право приймати. Однак треба врахувати, що навіть на закритих засіданнях нікому не дано право порушувати Закони України. Зокрема, Тростянецька міська рада не має ніякого законного права не пускати на свої засідання депутатів інших рад в межах виборчого округу. Наприклад, перешкоджати потрапити на пленарні засідання міської ради депутатам Охтирської районної ради - зокрема, Валерію Парталі та Олександру Курпілю. Наскільки мені відомо, навіть депутати попередніх скликань мають право бути присутніми на засіданнях сесій органу місцевого самоврядування. А чинним депутатам - так це точно дозволено. Так само це стосується і депутатів обласної та Верховної Рад.

Тому стосовно конфлікту, який був в Тростянецькій міській раді, коли депутата Охтирської районної ради В.Парталу силоміць виставляли з міськради застосовуючи при цьому сльозогінний газ, на тверде переконання народного депутата М.М.Задорожнього, міська рада порушила Закон про місцеве самоврядування. 

- Він - Партала - депутат вищого рівня, обраний в Тростянецькій ОТГ. Він має всі законні підстави бути на сесії Тростянецької міської ради. І не пускати на міську сесію депутата районної ради, я вважаю, що це недопустимо. Це треба виправляти.

Комментариев: 0
Добавить комментарий