Микола Задорожній - Юрію Бові: “Тростянецька міська рада не має ніякого законного права не пускати на свої засідання депутатів інших рад”

Якби поставився народний депутат України Микола Задорожній до того, що його раптом не пустили б на сесію Тростянецької міської ради? А саме так мер Ю.Бова і його депутатська більшість зробили по відношенню до депутатів Охтирської районної ради Валерія Партали  та Олександра Курпіля. Причому, двічі протягом одного місяця їх не пускали до залу засідань сесій. Відповідь народного депутата була короткою і однозначною: "Не допускати на міську сесію депутата вищого рівня - районного, обласного чи народного депутата - це недопустимо. Це треба виправляти".

Прокоментувати конфліктну ситуацію в міськраді ми попросили нашого нардепа в понеділок - 22 березня - коли М.М.Задорожній у Тростянці проводив особистий прийом громадян. По закінченню прийому ми задали парламентарю ряд питань для нашої газети, в т.ч. і щодо ситуації з ізолюванням з сесій Тростянецької міськради небажаних меру депутатів-опозиціонерів.  

- Стосовно обмеження кількості присутніх на публічних заходах, можливо, в цьому і є якесь раціональне зерно, - говорить М.М. Задорожній. - І закриті сесії міськради на період пандемії - це рішення депутатів міської ради. Мають право приймати і такі рішення.
Однак треба врахувати, що навіть на закритих засіданнях нікому не дано право порушувати Закони України. Зокрема, Тростянецька міська рада не має ніякого законного права не пускати на свої засідання депутатів інших рад в межах виборчого округу. Наприклад, перешкоджати потрапити на пленарні засідання міської ради депутатам Охтирської районної ради - зокрема, Валерію Парталі та Олександру Курпілю. Наскільки мені відомо, навіть депутати попередніх скликань мають право бути присутніми на засіданнях сесій органу місцевого самоврядування. А чинним депутатам - так це точно дозволено. Так само це стосується і депутатів обласної та Верховної Рад.

Тому стосовно конфлікту, який був в Тростянецькій міській раді, особливо коли депутата районної ради В.Парталу силоміць виставляли з міськради застосовуючи при цьому сльозогінний газ, на тверде переконання народного депутата М.Задорожнього, то тут міська рада порушила Закон про місцеве самоврядування. 
- Він - Партала - депутат вищого рівня, обраний в Тростянецькій ОТГ. Він має всі законні підстави бути на сесії Тростянецької міської ради. І не пускати на міську сесію депутата районної ради, я вважаю, що це недопустимо. Це треба виправляти.
Комментариев: 0
Добавить комментарий