Підтримаймо хокейний Тростянець

З настанням зими хочеться зайвий раз залишитися вдома і провести час за чашкою гарячого чаю під теплою ковдрою. Однак користі від такого заняття мало. Чим же зайнятися взимку? Ці хлопці вам порадять - пограти у хокей!
Взимку корисно для здоров`я бувати на свіжому повітрі - пройтися на лижах, покататися з гірки на санях або в парку Чайковського стати на ковзани. Вибір немалий. Але не повірите - серед розмаїття зимових занять у нас в Тростянці є чимало молодих хлопців, які у вільний час беруть в руки ключки і грають у хокей з шайбою.
Так. Хокей, як вид спорту, є у Тростянці. Щоправда, тільки на аматорському рівні. Причому без підтримки спортивних функціонерів. 
Чомусь Тростянецька міська рада уміє будувати стадіон за 35 мільйонів, десяток малих та середніх футбольних майданчиків, а ось один хокейний каток  зробити неспроможна.
А це допомогло б не тільки любителям хокею проводити вдома тренування, сформувати свою команду в Тростянці і навіть виступати на різних турнірах і в чемпіонаті області. 
І це не фантастика. Свої хокейні поля сьогодні є в Охтирці, Конотопі, Шостці, Ромнах, Дружбі, Білопіллі та інших навіть менших містах і селищах. Але тростянецьким любителям хокею доводиться шукати щастя пограти десь в інших містах.
І виходить у них дуже вдало. У складі хокейного клубу "Охтирка-Нафтогаз" в минулому році тростянчани вигравали титул чемпіонів області. І сьогодні в цьому клубі грає ціла група хокеїстів з Тростянеччини  - Нікітін, брати Галушко, Зленко, Гонтар, Жаровський... Цих спортсменів добре знають в хокейних колах Сумської області.  

У цьому році "небесна" канцелярія змилостивилася і дала можливість учасникам чемпіонату пограти не тільки на штучному льоду стадіону "Авангард" обласного центру, а й на майданчиках в Охтирці, Конотопі, Шостці, Ромнах, Дружбі, Білопілля. Плюс нинішньої зими ще й в тому, що команди мають можливість регулярно тренуватися і підвищувати свою майстерність, а не так, як це було в минулі роки - команди приїжджали до Сум тільки грати, а через теплу зиму не мали можливості залити в своїх містах льодові майданчики.
У цьому сезоні в чемпіонаті області грає 12 команд - незважаючи на всі труднощі, пандемію, примхи погоди, кількість колективів не зменшилася. Було вирішено в цей раз не ділити команди на вищу і першу ліги, а поділити їх на три групи за територіальним принципом. До групи “А” увійшли ХК "Суми", "Сумські Бобри", "Ворони" і Білопільський "Лідер", в групу “В” - "Охтирка-Нафтогаз", ХК "Ромни", ХК "Коровинці", ХК "Суми-04", а групу “С” склали хокейні клуби Шостки, Конотопа, Дружба і Кролевця.
Цей момент відразу позначився на загальному рівні чемпіонату - матчів з непередбачуваним результатом відразу стало більше, багато команд підвищили свій рівень, з'явилися молоді гравці і тепер визнаним фаворитам останніх років - ХК "Суми", "Охтирка-Нафтогаз" та ХК "Дружба", доводиться несолодко - майже в кожному матчі вони зустрічають запеклий опір і далеко не завжди їм вдається перемогти. 
 Команди вже зіграли в групах, а тепер вісімка кращих визначить переможця та призерів чемпіонату. До вісімки вийшли по дві кращі команди кожної групи і два кращих колективи, що посіли треті місця. 
Команда з Охтирки цього року не потрапила до плей-оф. Але ключки хокеїсти не ховають. Організовують турніри. Один з них нещодавно провели за участі команд, які не беруть участі в плей-оф. Охтирчани в ньому здобули кубок (на фото). 23-24 лютого в м.Охтирка проходив турнір з хокею пам'яті М.П.Канівца. Також перемогла команда "Охтирка-Нафтогаз", в складі якої вже котрий рік грає п'ятірка з Тростянця.Зараз команда "Охтирка-Нафтогаз" бере участь у розіграші кубка НГДУ - цього вівторка грали із командою з Котельви.

... Ось так захоплююче і цікаво живе на Сумщині хокей з шайбою - видовищний вид спорту. То чому б не підтримати хокей у своєму рідному місті? Скажете, це фантастика. Але все починається з мрії. А потім захотіти і створити умови для того, аби потенціал хокеїстів розкрився якомога краще. І будемо мати не тільки ФК, а й ХК “Тростянець”. А люди із задоволенням ходитимуть на хокейні баталії повболівати за свою спортивну дружину.
Комментариев: 0
Добавить комментарий