За поданням депутата Бочкарьова перевіряються тендерні оборудки "Тростянецькомунсервісу"

Слідчими Тростянецького відділення Національної поліції ведеться досудове розслідування по факту зловживання службовим становищем посадовими особами КП "Тростянецькомунсервіс" міської ради під час укладання договору з ТОВ "Гідро-Вакуум Україна" на придбання каналізаційного насосного обладнання для потреб водяних свердловин. 

Справу порушили 10 лютого цього року після звертання до Охтирської місцевої прокуратури депутата Тростянецької міської ради Віктора Бочкарьова. У своїй заяві депутат вказує, що в період з 2017 по 2020 роки тендерний комітет КП "Тростянецькомунсервіс" міськради провів 6 конкурсних торгів на придбання каналізаційного насосного обладнання для обслуговування водяних свердловин. 

Перемогу у тих державних закупівлях здобула Київська комерційна структура - ТОВ "Гідро-Вакуум Україна", яке є дочірнім підприємством польського концерну Hydro-Vakuum, з якою в подальшому було укладено 6 договорів на закупівлю польських насосів на суму 728 тис. грн.
Але по факту, на переконання депутата міськради, ніякими конкурсними торгами там і не пахло. Бо після вивчення документації, ним встановлено, що "основні параметри насосного обладнання, заявлені замовником, у повному обсязі співпадають з технічними характеристиками лише одного типу насосів, які виробляє Hydro-Vakuum, що вказує на висування дискримінаційних вимог у складі тендерної документації з метою перемоги наперед визначеного учасника - дилера польських насосів (ТОВ "Гідро-Вакуум Україна").
На думку депутата В.Бочкарьова це є порушенням антиконкурентного законодавства з боку членів тендерного комітету КП "Тростянецькомунсервіс", які "підлаштували" торги під одного з учасників. При цьому депутат не виключає, що закупівля насосного обладнання відбулася за завищеними цінами.
Крім того, після доставки придбаних насосів та монтажу, виявилася їх технічна непридатність до використання. Як наслідок - їх поломки. Довелося обладнання ремонтувати, причому у тому ж ТОВ "Гідро-Вакуум Україна". І знову КП "Тростянецькомунсервіс" виклав "кругленьку" суму за ремонт - 243,4 тис. грн.


- Чим далі в ліс - тим більше дров і при детальному розгляді виявляються закупівлі за завищеними цінами з неконкуретними умовами. А результати подібних дій приходять в платіжках населенню. Ми здійснили звернення в правоохоронні органи і ними розпочато розслідування! - прокоментував своє подання до правоохоронних органів депутат від партії "Наш край" Виктор Бочкарев.

Комментариев: 0
Добавить комментарий