КАРАНТИННІ РЕЙДИ: за січень Тростянецька Держпродспоживслужба перевірили 70 об`єктів


       З метою запобігання поширенню на території Тростянецької та Боромлянскої ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Тростянецьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області в складі мобільної  групи з представниками Національної поліції та об’єднаних територіальних громад в січні 2021 року проведено перевірку 70 об’єктів на предмет дотримання протиепідемічних вимог в період карантину. 


    Зокрема, звертають увагу на наявність маски у працівників та відвідувачів, журналу з температурним скринінгом персоналу, наявність антисептиків та дистанційної розмітки. Протягом першого місяця року з перевірками побували у 27 магазинах по продажу промислових товарів, 32 - продовольчі магазини, 4 - заклади громадського харчування, 2 - перукарні, 3 - аптеки, 1 - дошкільний навчальний заклад, 1 - заклад загальної середньої освіти.

      - Основними видами порушень є відсутність температурного скринінгу продавців магазинів з документуванням (журнал, листок спостереження), відсутність в закладах нанесеного тимчасового маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м. За результатами перевірок складено 4 приписи по усуненню виявлених недоліків. Крім того 7 закладів перевірено по виконанню приписів, які видані були раніше, - розповідає начальник Тростянецького районного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Сергій Шаповал.

     Карантинні перевірки в Тростянецькій і Боромлянській об`єднаних громадах триватимуть і надалі. Рейди-перевірки передбачають не тільки профілактичні заходи, а й складання протоколів. Тому відвідувачам слід неухилно дотримуватись маскового режиму в громадських будівлях, громадському транспорті, а власникам магазинів, перукарень, інших закладів сфери послуг слід забезпечити виконання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі відповідних закладів.

Комментариев: 0
Добавить комментарий