У Боромлі виробника кондитерських виробів оштрафували на 94 тисячі

Головне управління Держпродспожівслужби в Сумській області довело в судовому порядку законність застосування штрафу в розмірі 94 тис. грн. за порушення в сфері безпеки харчових продуктів.

Фахівцями Тростянецького районного управління була проведена перевірка дотримання законодавства в сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктів в цеху виробництва кондитерських виробів в с. Боромля.
В ході перевірки було виявлено порушення встановлених законодавством вимог щодо ненадання інформації споживачу про речовини і харчових продуктах, що викликають алергічні реакції або непереносимість, а саме, відсутня інформація на маркуванні про зміст арахісу, в складі тістечок. Арахіс і продукти з арахісу входять до Переліку речовин і харчових продуктів, що викликають алергічні реакції або непереносимість.

За результатами проведеного заходу державного нагляду складено акт перевірки, протокол про виявлене порушення та видано припис щодо усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти.

На підставі матеріалів перевірки та складеного протоколу про виявлені порушення було накладено штраф у розмірі 94 460 грн.
Підприємство не погодилося з виявленими порушеннями та оскаржив застосовані штрафні санкції в судовому порядку.
В ході судового розгляду відділом правового забезпечення було доведено законність дій Головного управління та правомірність винесеної постанови. На даний час виявлені в ході перевірки порушення усунуто в повному обсязі.

Комментариев: 0
Добавить комментарий