У Боромлі відкрили міні-футбольне поле європейського гатунку

Боромля тепер з новим футбольним майданчиком зі штучним покриттям. Побудували його в центрі села, де тепер всі бажаючи – і малеча, і дорослі, можуть із задоволенням поганяти м`яча. Сталося це завдяки ініціативі сільського голови громади Василю Романіці та фінансовій підтримці з державного та обласного бюджетів. Відтак, одного року вистачило для виготовлення проектної документації, пошуку підрядника і, нарешті - проведення самого будівництва.

Урочисте відкриття відбулося цієї п`ятниці. Подія зібрала в центрі Боромлі багато місцевих жителів. Прибули і гості – обласний депутат, голова бюджетної комісії Сумської обласної ради Микола Березін, заступник голови Сумської ОДА Віталій Максименко, заступник голови Тростянецької РДА Павло Роженко, представник підрядної будівельної організації ТОВ «Харківспецінвест» Олександр Шарій. Ніхто з них не заперечує у необхідності такого об`єкту в одному з найбільших сіл області. Всі вони в тій чи іншій мірі і посприяли, аби новий майданчик у Боромлі нарешті з`явився. 


  • Нове міні-футбольне поле зі штучним покриттям — це нові можливості для занять спортом, підтримки здорового способу життя та забезпечення необхідного фізичного розвитку для підростаючого покоління жителів села, - говорить Віталій Максименко.
  • Основна наша ціль – не просто відірвати дітей від гаджетів, витягнувши їх на вулицю, а реально долучити їх до занять спортом, - каже депутат обласної ради Микола Березін.

Микола Березін переконаний, що міцне здоров`я треба закладати з самого раннього дитинства. Знає це по собі – у молодості був активним спортсменом, ставав чемпіоном України з лижних гонок, заслужено здобув звання майстра спорту. Він і сьогодні не пориває дружбу з фізичною культурою, віддаючи цьому заняттю чимало часу з особистого життя.

Для Боромлі відкриття нового спортивного майданчика стало значною подією. Зібралося багато мешканців громади. Щоправда, не було тут тих, заради кого все це робилося – дітей, бо втрутилася коронавірусна пандемія. Сьогодні в учнів шкіл громади вимушені канікули, діє заборона на проведення масових заходів, в тому числі і спортивних.

Про гру в футбол на сучасному штучному покритті сільська малеча чула багато. У Тростянці таких майданчиків вже кілька. А ось у себе – про це любителі спорту могли тільки мріяти. І ось тепер мрія збулася.

Від імені громади всім причетним висловив велику вдячність сільський голова Василь Романіка. 

  • Відкриття цього майданчика в Боромлі – це велика радість і дуже приємний подарунок для всієї громади. Адже тут тепер сільські спортсмени тренуватимуться, відточуючи майстарність, тут можна буде проводити змагання за участі команд і з інших населених пунктів нашої громади. В планах на найближчий час – будівництво таких майданчиків у Гребениківці та Жигайлівці, - говорить сільський голова.

І його словам люди вірять. Сільський голова багато в чому підтримує фізичну культуру і спорт. У громаді є чимало об`єктів для повноцінних занять спортом. Приведений до ладу сільський стадіон, функціонує спортивний зал, працюють чимало секцій з єдиноборств, гирьового спорту, панкратіону, ігрових видів, в селі є свої команди з футболу, волейболу. Та що говорити, в цьому році Боромлянська ОТГ визнана кращою по всій Сумщині серед об`єднаних територіальних громад.

І ось відкрито ще один спортивний майданчик – сучасний, європейського рівня. Щоб не було у любителів футболу ніяких проблем з м`ячами, велику їх в`язку вручив заступник директора ТОВ «Харківспецінвест» Олександр Шарій. Він же розповів, що угоду по будівництву цього майданчика вони уклали з Боромлянською сільською радою у грудні минулого року, за зиму завезли будівельні матеріали. А за літо побудувати і здати обєкт, як то кажуть, під ключ. Сума коштів, яка пішла на майданчик – біля 1,5 млн. грн.


Розвиток спорту в селі  – одне з важливих питань. І сільський голова Василь Романіка переконаний, що цей напрямок і надалі залишатиметься, як пріоритетний. 

  • Для популяризації здорового способу життя, виховання міцного і здорового підростаючого покоління у кожному населеному пункті нашої об’єднаної громади ми і надалі будуватимемо сучасні спортивні майданчики, - твердо переконаний В.М.Романіка.  
Комментариев: 0
Добавить комментарий