ЖЕРЕБ КИНУТО: "Наш край" - перший, "Слуга народу" - другі, "Сила людей" - шоста...

10 партій - на вибір. На самому верху виборчого бюлетеню до Тростянецької міської ради - під першим номером - партія "Наш край". Представник цієї політичної партії Олексій Моргун навіть не тягнув жереб - щасливий номер йому дістався, як подарунок на останньому шарі.  
У понеділок Тростянецька міська територіальна виборча комісія провела жеребкування, визначивши порядок розміщення партій у виборчому бюлетені. 
Відбувалося жеребкування у два етапи. Спочатку представники політичних сил витягуванням жеребків у вигляді шарів з написаними на них номерами розіграли порядок підходу для визначення свого порядкового розміщення у бюлетені. А вже з другої спроби всі витягували шари з номерним порядком в самому бюлетені.
Представник політичної партії "Наш край" Олексій Моргун у першому підході витягнув десятий - останній номер. Це означало, що наступного разу йому вже можна буде не виходити на жеребкування - формально його шар буде останнім і вже, по суті, з відомим для всіх номером. 
Але хто б знав - у другому підході всі дев`ять представників партій так і не знайшли у спеціально пошитій головою ТВК для цієї церемонії матерчаній шухлядці завітний целулоїдний шарик з першим номером. І від такого фарту був неприховано щасливий сам Олексій Моргун.
Друге місце отримала, як прогнозують фахівці, "прохідна" на цих виборах провладна партія "Слуга народу". Цифра з номером "три" дісталася Опозиційній платформі "За життя". 
А ось партія Юрія Бови "Сила людей" отримала відверто невдалий номер, з яким вона губиться десь посередині бюлетеня - їхній номер "6". Деякі політичні експерти називають тих, хто отримують такий номер, партією "шестьорок", і в період передвиборчої кампанії цей слоган опоненти шостого номера охоче використовують.   
Жеребкування у ТВК за розміщення партій у виборчому бюлетені зазвичай викликає азартний інтерес учасників перегонів. Проте чи здатен вплинути порядковий номер, під яким виступає партія, на її результат на виборах? Чи є фартові і нещасливі номери? 
Політичні аналітики ствердно кажуть, що номер в бюлетені суттєво  впливає на результат. Тому краще бути на самому початку, аніж всередині чи в кінці - це очевидно. І те, що "Наш край", наприклад, стоїть раніше, ніж "Сила людей", це неабияк погіршує ситуацію для партії мера. 
У виборчому  штабі Тростянецького “Нашого краю” задоволені результатом жеребкування, кажуть, що крім першого їхня політична сила і не могла отримати іншого номера, бо хто, як не вони згуртовують у своїх лавах професіоналів, ставлять своїм завданням захист інтересів своїх земляків і забезпечення розвитку рідного краю.
Комментариев: 0
Добавить комментарий