Тростянецька лікарня забита хворими на COVID-19

Коронавірус серйозно атакує Тростянець. Станом на 19 серпня в Тростянецькій міській лікарні перебувало на лікування 25 коронавірусних хворих: 22 особи знаходилося в інфекційному відділенні, 4 осіб - в реанімаційному відділенні. Відтак, Тростянецький район повертається в число небезпечних – із «зеленого» на «жовтий» рівень небезпеки.

З числа вищевказаних пацієнтів підтверджений діагноз СOVID-19 має 13 осіб, 12 - це особи з підозрою на інфікування. Серед хворих на коронавірус двоє жителів Тростянецького району. Таку інформацію оприлюднив керівник Тростянецької міської лікарні Анатолій Плахтиря.

На Сумщині на «жовтому» рівні крім Тростянецького, виявилися Суми, Сумський район, Недригайлівський, Охтирській і Кролевецький райони.

Тривожна ситуація і по Україні в цілому. Міністерство охорони здоров'я оновило карту «жовтих», «помаранчевих» і «червоних» зон України. Комісія затвердила 14 «червоних» рівнів небезпеки, 75 - «помаранчевих» і 106 - «жовтих». Зокрема, уровн епідемічної небезпеки затверджені в 14 областях нашої країни, це - Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Чернівецька, а також Київ, - повідомив на брифінгу головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар відзначив, що всі ті райони України, які не були в перелік «жовтих», «помаранчевих» або «червоних» зон, є «зеленими». 

У «зелених» районах забороняється перебувати без маски або респіратора в громадських будівлях, проведення масових заходів за участю понад одну людину на 5 м², трансляція фільмів в кінотеатрах заповнюваністю більше 50%, перевезення пасажирів дозволяється тільки в межах сидячих місць.

На «жовтої» території додатково до обмежень «зеленої» забороняється відвідування установ соціального захисту, діяльність хостелів, нічних клубів (після 24:00 і до 7:00), проведення масових заходів в закладах харчування для 20 осіб і більше. На  «помаранчевої» території забороняється діяльність засобів розміщення, крім готелів, діяльність розважальних закладів із заповненою понад 50%, планові госпіталізації та операції, роботи спортзалів з більш одним відвідувачем на 10 кв. м, обмеження масових заходів з площею на одну людину на кв. 10 м, відвідування навчальних закладів групами більше 20 чоловік, перевезення пасажирів громадським транспортом більш 50% заповненості.

У той же час на «червоній» території заборонено роботу громадського транспорту, навчальних закладів, в тому числі шкільних і дошкільних. Дозволяється висадка пасажирів тільки транспортом, який курсує транзитом, і висадка міжміського транспорту.

Комментариев: 0
Добавить комментарий