Криміногенна ситуація на Тростянеччині залишається стабільною

До такого висновку підводить інформація, озвучена на спільному брифінгу за участю начальника Тростянецького відділу місцевої прокуратури Оксани Пирогової та начальника Тростянецького відділення поліції Дмитра Станішевського. Вони проаналізували для місцевих ЗМІ ситуацію про стан боротьби зі злочинністю, профілактичною робою серед населення. 

Мета брифінгу - проаналізувати діяльність правоохоронних органів за перше півріччя 2020 року. За інформацією силовиків, в цілому протягом першого півріччя 2020 року вжито всіх належних організаційно-практичних заходів з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави на території району. Роботу спрямовано на досягнення реальних результатів прокурорсько-слідчої діяльності, зміцнення законності та правопорядку на території міста та району.

Забезпечено на належному рівні ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та ефективність використання у кримінальному процесі інститутів процесуального керівництва прокурорами досудовим розслідуванням, укладення   угод про примирення та визнання винуватості, а також запобіжних заходів, не пов’язаних із позбавленням волі.

Завдяки вжитим скоординованим заходам криміногенна ситуація залишається стабільною.

Основними напрямками роботи є виявлення і розкриття злочинів, законність використання бюджетних коштів, боротьба з порушеннями у земельній сфері, боротьба з наркообігом, шахрайством, безпека дорожнього руху, правопорушення у сфері ювенальної превенції, профілактична діяльність.

Серед плюсів в роботі поліції Д.Станішевський називає результати в боротьбі з наркоманією. Так, в цьому році, вперше за п`ять останніх років, поліцією встановлення факт збуту наркотичних засобів. Також в цьому році виявлений у Тростянецькому районі і наркопритон. Хоча тривожить те, що велика кількість молоді зараз займається вживанням наркотичних речовин. 

Ведеться боротьба і з шахраями. Хоча ті щоразу вдаються до більш витончених схем, як обдурити людину, як увійти в довіру людям похилого віку і виманити у них значні гроші. Таких випадків на жаль багато. Але поліція їх розслідує. І є результати. Так в кінці травня одного з таких злочинців розкрито. Це мешканець Харкова, він був затриманий по місцю мешканця. Вже порушено кримінальну справу і вирок виніс суд.

Серед пріоритетів залишається і індивідуальна профілактика людей, які потребують корекції поведінки з боку працівників поліції. Вся робота ювенальної превенції проводиться у тісній взаємодії з працівниками інших служб відділення поліції, з службою у справах дітей РДА, районним Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти, а також з закладами освіти, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також проводяться профілактичні бесіди з батьками, діти яких бешкетують чи ведуть себе негідно. 

На брифінгу також були розкриті і деякі резонансні події. Докладніше про них ми розкажемо пізніше.

Комментариев: 0
Добавить комментарий