Ганебна статистика на COVID, як діагноз безпорадності Тростянецької влади. Чи може так нада?


Схоже на те, що Тростянецькій міській раді на чолі з мером Бовою начхати на ситуацію з різким зростання захворюваності на коронавірус. На це вказує і той факт, що востаннє на офіційному сайті міської влади на цю тему писалося ще 25 червня, коли у Тростянці було зафіксовано 21 випадок. На сьогодні  їх вже 32 по місту, плюс дві смерті. Ще чотири випадки захворювання маємо по району. Відтак, Тростянецький район твердо вийшов на друге ганебне місце в області, після міста Суми, за станом захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Причому, хворих додається чи не щодня і складається враження, що Тростянецьку владу це навіть влаштовує. Серед людей вже навіть пішли легенди, що за кожен зареєстрований випадок коронавірусу лікарня отримує компенсацію біля ста тисяч гривень. Тому майже всіх, кому потрібне медичне втручання чи обстеження і хто звертається до Тростянецької міської лікарні, перше, що намагаються зробити, це схилити людину погодитися пару тижнів «походити» з підозрою на COVID-19. Не підтвердиться, напишуть, що людина вилікувалася. А додаткові сто тисяч лікарня отримає. Тобто, виходить міській владі навіть вигідна «мінусова» статистика: чим більше «підозр» на хворобу – тим більше грошей з державного бюджету. І тут ще питання - куди ті гроші далі йдуть? Лікарям на додаткову оплату чи кудись на інші потреби?

Втім, якби все не було, це не та статистика, до якої треба прагнути і якою можна пишатися. В інших районах і містах чомусь прагнуть зовсім до іншого. Ось в Лебединському, сусідньому з нами, районі, на сьогодні не зареєстровано жодного підтвердженого випадку на COVID-19. Як, до речі, і в Липоводолинському, Середино-Будському, Шосткинському, Ямпільському районах. ЖОДНОГО!!!

А у нас на кінець минулого тижня зафіксували вже другу смерть від небезпечного вірусу. У Тростянці померла 60-річна жінка. Цю інформацію підтвердив заступник директора Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Михайло Мацюк. 

  • Вона обстежувалась, як контактна, по сімейному осередку, була спочатку на самоізоляції. Потім 4 липня її госпіталізували. Симтоматика наростала. 11 липня її підключили до апарату штучної вентиляції легень. Далі ми зареєстрували смерть.

Щодо ще одніє хворої на коронавірус по району, то враженою виявилася людина з Білки. Нагадаємо, в квітні мали два випадки по Вишневому, потім в червні зафіксували хворобу у мешканки с. Боромля, і тепер в липні випадок по с. Білка. Але це мізер порівняно зі статистикою європейського Тростянця – маючи «суперлікарню» у нас вже понад 32 хворих і два смертельних випадки. Чи не забагато?

Комментариев: 0
Добавить комментарий