Тростянець додав ще одного хворого на коронавірус

За вчорашній день та на сьогоднішній ранок в Сумській області зафіксовано один новий випадок коронавірусу - хворобу виявили у мешканця Тростянця, у якого лабораторно було підтверджено COVID-19. Перед цим коронавірус було виявлено у працівниці Тростянецької міської ради.


- Тринадцять працівників міської ради, які близько контактували з хворою, вже залишені вдома на самоізоляції, у них взяті проби для лабораторних досліджень на захворювання на COVID-19, результати аналізів будуть готові пізніше. Сама хвора теж на домашній ізоляції, як і її чоловік, якого також довелося відсторонити від роботи на час самоізоляції, - розповіла директорка КНП "Тростянецький центр первинної медичної допомоги" Світлана Лобода.
Зрозуміло, від впливу інфекції ніхто не застрахований. Однак сам факт захворювання на небезпечну хворобу в стінах міської ради, звучить, як вирок самій міській владі, яка уміє красиво говорити, зухвало повчати інших, а сама допустила небезпечний вірус у власні стіни. І не просто допустила. Тенденція така, що на відміну від більшості інших міст, тільки у Тростянці захворюваність прогресує - динаміка просто катастрофічна. 
Ще місяць тому міська влада хвалилася лише двома випадками підозри захворювання на коронавірусну інфекцію. Але в червні все посипалось, проблема наростала, мов сніжний ком. Так, за інформацією Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України, ще 4 червня статистика пандемії коронавірусу в Тростянці була ну зовсім спокійною - лише 4 підтвердження на хворобу і двоє одужаних. Але вже наступного дня - один померлий. Далі - стрімкіше: 9 червня - плюс 4 захворювання; 11 червня - плюс 2; 14 червня - плюс 4; 19 червня - плюс 2; 20 червня - плюс 3; і нарешті 23 червня - вже двадцятий випадок - і в самому центрі міста, якщо не сказати в його серці - міській раді.  
Можна уявити, з яким передчуттям тепер йтимуть мешканці Тростянця у владні кабінети. Людям потрібно вирішувати майнові питання, оформлювати документи, брати довідки. Однак тепер вони бояться йти в мерію, бо там є загроза "підхопити" вірус і заразитися самим.
Сама міськрада теж перебуває в такому собі стані легкого нокдауну. Коло осіб, з якими хвора могла контактувати, вимушено пішли на лікарняні листи, обов`язкову самоізоляцію. Не всі, бо дехто перебуває у відпустках. Як і мер Юрій Бова.
У зв`язку з неординарною ситуацією, в міській раді пішли на певні обмеження у роботі своїх установ та в обслуговуванні відвідувачів. Починаючи з середи міська рада ввела певні обмеження на відвідування своїх закладів. Наприклад, центр надання адміністративних послуг тимчасово буде здійснювати прийом громадян в обмеженому режимі. На вході в міськраду вже поставили шухлядку, куди відвідувачі можуть залишити чи то свої листи, чи заяву. Працівниця рецепшину слідкує, аби відвідувачі дотримувалися всіх гігієнічних вимог карантину.
Непроста ситуація і в колективі самої міської лікарні. Кількість хворих зростає, навантаження і ризики на працівників теж, але це ніяк не позначається на умовах оплати праці. Більше того, лікарі часом терплять образи і вимушені брати на себе брехливі наклепи, ніхто на захист лікарів не стає, аби тільки зберегти "честь закладу". В колективі провідного відділення по боротьбі з коронавірусом склалася нездорова обстановка. З неофіційних джерел нам відомо, що працівники лікарні навіть погрожують написати заяви на звільнення. Тоді хто лікуватиме хворих? Знайти лікарям заміну особливо зараз дуже непросто.


Всього за час пандемії в Сумах зафіксовано 79 хворих COVID-19, в Охтирці - 26, Конотопі - 19, Кролевці - 25, Шостці - 15, Глухові - 9, Ромнах - 10, Тростянці - 23, Бурині і Білопілля - по 2, Лебедині, Краснопілля та Великій Писарівці - по одному. У Конотопському районі - 26 випадків, Кролевецькому - 8, Сумському районі - 17, Білопільському - 13, Путивльському - 7, Тростянецькому, Глухівському та Роменському - по 3, Недригайлівському, Буринському та Охтирському - по одному ..
Комментариев: 0
Добавить комментарий