Сільські амбулаторії Боромлі, Білки і Люджі отримали новенькі "Рено-Дастер"

Напередодні Великодніх свят приємний подарунок отримали медичні працівники амбулаторій сіл Боромля, Білка та Люджа - по автомобілю "РЕНО ДАСТЕР". Також придбано на кожному лікарю телемедичні пристрої для консультативної допомоги на відстані. Всі витрати - а це більше 2,3 млн.грн. - взяв на себе державний бюджет.
Біля Боромлянської амбулаторії відбулися урочистості по передачі ключів. Приїхали не тільки керівники лікарняних закладів, а і голови Білківської та Люджанської сільських рад, небайдужі до своїх громад депутати - Олександр Слівкін з Люджі, Олександр Кулібаба з Білки та інші. 
В теплій обстановці відбулася передача двох автомобілів Білківській і Люджанській  амбулаторіям. Ще одна машина залишилась в Боромлі і ключі від неї отримав головний лікар Боромлянської амбулаторії Михайло Русанюк в присутності всього колективу.

- Автомобілі спрямовані на три сусідні з нами території, населення яких в тій чи іншій мірі уклали угоди і з нашими сімейними лікарями, - говорить сільський голова Боромлянської ОТГ Василь Романіка. - Це буде службовий автотранспорт сільських лікарів, які надаватимуть нашим людям допомогу, в тому числі і по викликам на дому. 
Василя Романіку, за ініціативи якого ці три автівки і надійшли до Тростянеччини, навіть не бентежить той факт, що на сьогодні ще не відомо, до якої ОТГ - Боромлянської чи Тростянецької - відійдуть сільські громади по завершенню процесу децентралізації. Каже, що головне для нього не це, а що сучасні медичні автомобілі отримали сільські медичні заклади, і це дозволить оперативніше обслуговуватимуть жителів сіл.

- Впевнений, що мешканці наших сіл побачать і відчують позитивні зрушення і матимуть можливість отримати якісні медичні послуги, - каже Василь Романіка.
- Ми дуже вдячні за такий прекрасний пасхальний подарунок. У нас працює два лікарі, до цього ми мали один автомобіль, який у нас ще з часів прем`єрства Юлії Тимошенко. Тепер отримали ще один, - говорить сільський голова Люджанської громади Олег Красніков.

Як бачимо, триває робота над дооснащенням не лише крупних лікарень в містах, а й існуючих амбулаторій в селах. Щось вдається зробити коштом місцевих бюджетів, в чомусь держава допомагає. 
А попереду ще багато роботи, аби забезпечити нашим громадянам той європейський рівень медичного обслуговування, до якого ми прагнемо.
Комментариев: 0
Добавить комментарий