Плюс один. У Тростянецькому районі ще в однієї людини знайшли коронавірус

Про це сьогодні під час брифінгу в Сумській облдержадміністрації повідомив в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимир Збаражський.

  • Ми повинні ще раз перевірити, зробити ще одне дослідження. У даний момент людина самоізольована, — сказав Збаражський.


Якщо даний факт підтвердиться, то це вже буде третій випадок у Тростянецькому районі небезпечного захворювання. Нагадаємо, перші два були зафіксоване у селі Вишневе.


Директор КНП «Тростянецький центр первинної медичної допомоги» Світлана Лобода за першим з виявлених фактів на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і оперативного штабу з протидії поширення вірусної інфекції COVID-19, розповідала, що за результатами ПЛР-діагностики коронавірусну інфекцію підтверджено у матері і сина з села Вишневе. Син нещодавно повернувся з Польщі. А міський голова Ю.Бова вдогонку цього факту розповів, що хворі поки залишаються вдома на лікуванні... під наглядом лікарів. Як це відбувається – "під наглядом лікарів", ми телефоном поцікавились у деяких мешканців сіл Білка і Вишневе. І ті розповіли, що ніяких лікарів за місцем проживання хворих ніхто останнім часом не бачив, очевидно працюють з ними «дистанційно», а ось самих хворих, кажуть люди, навіть можна бачити на прогулках селом.


Що не менш неприємно в цій історії, так це те, що жінка, яка захворіла коронавірусом, працює в Тростянці в ковбасному цеху приватного підприємця Чалого. Коли її захворювання було лабораторно підтверджене, то відразу ж рішенням районного штабу з протидії пандемії було вирішено відправити на двотижневу самоізоляцію всіх 13 працівників ковбасного цеху. У приміщенні цеху вже здійснено санітарну обробку. На деякий час вирішено було навіть призупинити реалізацію в магазинах м'ясної продукції цього виробника.


І ось нове джерело спалаху коронавірусу. Вже третє. Як завжди красномовний в імітації діяльності міський голова Ю.Бова, поки що ніяк не прокоментував третій випадок захворюваності. В районній лікарні на наші телефонні дзвінки теж не відповідають...
Комментариев: 0
Добавить комментарий