Поліція Тростянеччини забезпечує правопорядок та дотримання карантинних заходів

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" з 12 березня по 3 квітня на території держави введено карантин.

Працівники Тростянецького відділення поліції переведені на посилений варіант несення служби та до завершення карантину проводитимуть превентивну роботу, аби не допустити поширення коронавірусу та росту злочинності.

Дільничні офіцери поліції та працівники сектору реагування патрульної поліції спілкуються громадянами, особливо з людьми похилого віку, розповідають про важливість дотримуватись правил карантину, застерігають без зайвої потреби не виходити у громадські місця аби уникати скупчення людей. Настійливо радять дотримуватись правил особистої гігієни та виконувати рекомендації лікарів. Правоохоронці радять громадянам не впускати у свої домівки незнайомців, що під виглядом медпрацівників намагаються продати ліки начебто від коронавірусу або засоби респіраторного захисту підозрілого походження.

Крім того, по місту та району працюють спеціальні комісії у складі поліцейських, органів місцевого самоврядування і районного управління Держпрожслужби, які перевіряють магазини та заклади, що надають різні види послуг на предмет виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Як повідомив начальник сектору превенції Тростянецького відділення поліції Євгеній Сторчун, згідно вимог вищевказаної постанови на період карантину в Україні дозволений лише роздрібний продаж продуктів харчування, лікарських, дезінфікуючих та гігієнічних засобів. Тому, функціонування магазинів, які реалізують інші товари, салонів краси, закладів громадського харчування, ломбардів тощо заборонена.

«Кожного дня, з початку введення карантинних заходів, працівники поліції перевіряють, як дотримуються заклади вимог законодавства України, - коментує Євгеній Сторчун. – На порушників складаємо адміністративні протоколи, які направляються до суду для прийняття рішення. З внесенням відповідних змін у законодавство щодо адміністративної відповідальності за порушення карантинних заходів передбачено досить суворе покарання. Зокрема ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей) передбачає накладення штрафу від 17 до 34 тисяч гривень». 

А тому поліцейські закликають громадян з розумінням поставитись до заходів, що проводяться, зберігати спокій, уникати  паніки, чуток, недостовірної інформації, і  користуватися лише перевіреними офіційними  джерелами.

Комментариев: 0
Добавить комментарий