6000 гривень за операцію в Тростянецькій міській лікарні "попросили" у мешканки Білки. Бова каже: не може бути. А як ви вважаєте: може чи ні? Опитування на сайті


Народний депутат Микола Задорожній, не підозрюючи того, став викривачем платності медицини в ... безплатній Тростянецькій лікарні. На минулому тижні, під час прийому громадян у Тростянці, відвідувачка з Білки попросила у парламентаря матеріальну допомогу на операцію в Тростянецькій міській лікарні. Ціна у 6000 тис. грн., яку їй назвали, для жінки була не посильною. І вона пішла просити гроші у депутата.


- До мене звернулася жителька села Бі­лка Олена В. (прізвище не називаємо спе­ці­ально, аби не нашкодити жінці - прим. редакції), яка потребує операції на животі і через важкий фінансовий стан у Тростяне­цькій міській лікарні за цю операцію у неї просять чи то 5, чи 6 тисяч гривень, - розповів Микола Задорожній.

Після прийому хвора жінка отримала консультацію від юриста народного депутата Андрія Стеблюка. Він порадив жіночці почекати, не платити ніяких грошей, а вони cпробують швидко  до­мовитися з міською радою, а через неї і з лікарнею, щоб їй цю операцію зробили безкоштовно, - повідомив юрист.

Того ж дня народний депутат на нараді, де був присутній і місь­кий голова, він запитав у Юрія Бови, що це за такі розцінки, куди платяться ці кошти і якщо все це законно, то чи не може міська рада допомогти громадянці і зменшити плату за операцію.

Юрій Бова такої ситуації не чекав. І воно зрозуміло. З підпри­є­мців постійно збирають "благодійництво" на потреби міської лі­карні, вся бюджетна сфера міської ОТГ виплачує то одноденні заробітки, то готівку для нужд лікарні. А тут на хворих заробляють.

Що міг сказати Ю.Бо­ва? До сьогоднішнього дня медицина у нас - безплатна!!! А тут - плати за операцію.

- На такі дії, якщо вони підтвердяться, наша реакція буде різка і в позитивному плані для хворої людини, - пояснював далі Ю.Бова.

Він навіть припустив, що коли б дочекалася хвора квітня місяця, то взагалі ніяких проблем у неї з операцією не буде - все вже буде оплачуватись з держбюджету. А стосовно можливого вимагання грошей, таку можливість заперечив.

-           Такого не може бу­ти. Якщо це на якісь ліки під час операції, чи після операції - це одне питання, - виправдовується Бова.

А щодо (не)оплати за операцію для хворої жінки, то відразу ж дав доручення підлеглим розібратися з ці­єю ситуацією. Через годину-півтори, міський голова нарешті пояснив, що дійсно хвора з Білки була 17 лютого на прийомі у лікаря Вороніна.

- Цей лікар операції особисто не проводить, він хвору обстежив, дав їй консультацію і порадив, що саме їй потрібно робити в лікарні, - пояснив мі­ський голова Ю.Бова. - Оперує у нас Перебийніс. У нього вона не була. І ця ін­фор­ма­ція, що з неї хтось вимагав 5 тисяч гривень, це просто є, не знаю з чого, придумано. Ми розуміємо, що для білчан сьогодні треба можливо щось зробити отут якусь ситуацію відносно Тростянця, але це не може бути...


Тож "може" чи "не може"? Медицина у Тростянці платна чи ні? Ми пропонуємо вам взяти участь у опитування і відповісти не це нескладне питання.


Опитування анонімне і не ідентифікується. Відповісти на питання можна лише один раз.
Комментариев: 0
Добавить комментарий