Спочатку референдум, потім - ринок землі

Розгляд скандального законопроекту про ринок землі у другому читанні щодня збирає під стінами Верховної Ради мітингувальників із усієї України. Не залишилися осторонь і активісти «ВО «Батьківщина» Сумської області.

  • Доля нашої землі має бути вирішена через референдум, аналіз і фаховий закон. Сьогодні монобільшість у Верховній Раді поспішає, принципово не голосує пропозиції колег з опозиційних фракцій і не чує думку людей,- акцентує учасник акції протесту, в.о. голови обласної парторганізації Вадим Лисий.

Обурює людей те, що після початку розгляду закону, в залі парламенту не відбувається ніякого обговорення, здійснюється імітація парламентської діяльності. Складається враження, що закон про розпродаж сільськогосподарської землі вже затверджений за межами українського парламенту і навіть за межами України, у тому вигляді, який вигідний для зовнішнього замовника. Закон, який нам пропонують, написаний великими фінансовими структурами, й вони сьогодні вже поклали око на нашу землю, щоб перетворити її у великий обсяг спекулятивного товару.

Голову «Батьківщини» Ю.Тимошенко обурює і те, що на засідання парламенту не пускають ні аграріїв, ні представників громадських організацій та профспілок. А поправки, які можуть захистити інтереси суспільства та вітчизняних фермерів, «слугами народу» просто не розглядаються.


  • Всі без винятку правки до закону про розпродаж землі, які спрямовані на підтримку фермерства, на проведення референдуму щодо долі землі, щодо усунення іноземних банків як потенційного власника української землі, «слуги» ігнорують і голосують проти, – зазначила журналыстам Юлія Тимошенко.

Лідер партії закликала громадян зробити все можливе, щоб за межами парламенту «слуги народу» знали про те, що в містах, селах, районах, люди проти закону про розпродаж сільськогосподарської землі.


Сумська «Батьківщина» теж наполягає на тому, щоб спочатку був проведений референдум, щоб держава допомогла фермерському класу «стати на ноги», і лише потім можна дозволяти обіг земель з винятковим правом викупу для фермерів, які працюють на землі. І в цьому русі до них долучаються і інші громадські організації, партії, вважаючи це своїм громадським обов’язком.

Комментариев: 0
Добавить комментарий