Кому потрібне опитування, яке не має юридичної сили?

У неділю жителів трьох сільських рад - Білків­ської, Криничанської і Люджанської, знову попросять відповісти на запитання: вони хочуть приєднатися до Тростянця чи Боромлі. Це при тому, що біля двох-трьох років тому ці громади в законний спосіб вже прийняли рішення об`єднатися з Боромлянською ОТГ.
Ініціатором такого нового опитування виступає народний депутат Микола Задорожній після того, як 24 січня він провів прийом громадян та зустрівся з керівниками ОТГ, РДА і районної ради. Через кілька днів цю свою ідею М.М.Задорожній запропонував і в Києві – на консультативній нараді в міністерстві розвитку громад та територій України. При цьому сам Задорожній не заперечує, що таке опитування не матиме ніякої юридичної сили, іншими словами - незаконне.
- Так, це опитування не матиме юридичної сили, - відповів на запитання газети "ТИЖДЕНЬ" Микола Задорожній. - Але воно покаже реальну картину думок людей.
Цікаво, що десь за тиждень перед цими консультаціями, на засіданні Сумської обласної робочої групи Микола Задорожний виступав і голосував за приєднання Білки, Криничного і Люджі до Боромлянської ОТГ. "Якщо рішення про приєднання Солдатського до Тростянця законне, то чому такими не можна вважати рішення Білки, Криничного і Люджі по приєднанню їх до Боромлі?" - казав Задорожній.
Однак раптом його думка змінилась.
Вже погоджено з усіма сторонами графік проведення таких громадських зустрічей. Створена робоча група, яка по одному чоловіку складається з представників Боромлянської і Тростянецької ОТГ, від народного депутата України і районної адміністрації.
Всі три зустрічі відбудуться 9 лютого:
Білка - 10-00
Криничне - 12-00
Люджа - 14-00.
Цікаво, що Микола Задорожній попросив обох голів ОТГ (Романіку і Бову) організувати підвіз людей про трьох вищезазначених селах. Тут якби не виникла ситуація, що тростянецька мерія познімає в цей день з рейсів всі свої автобуси і займеться підвозом "свого електорату". Списки таких людей вже повним ходом складаються. Більше того, жителі сіл, які мають роботу в бюджетних і комунальних закладах міста або чиї діти навчаються в школах, дитсадках та відвідують гуртки в позашкільних закладах, вже попереджаються про обов`язкове голосування «за Тростянець». Інакше потім робитимуться «оргвисновки». Іншими словами, людей якщо не залякують, то реально на них тиснуть.
Комментариев: 0
Добавить комментарий