Про "тростянецький рай" з вулиці Радомлянської

Всіх мрійників потрапити до «тростянецького раю» запрошую на екскурсію на одну із околиць Тростянця.
До 1978 року це було село Радомля Криничанської сільської ради. Але того року приєднали його до Тростянця. І стала називатися ця вулиця - Радомлянська.

Так ось, сьогодні від крайньої хати до автобусної зупинки людям доводиться йти не менше кілометра - не по тротуарам та асфальту, а по грязюці, між глибокими баюрами, по глині. Після дощу чи снігопаду, як наприклад зараз, коли випав мокрий сніг, а відлига наробила багнюки, ці дороги взагалі стають непрохідними.
Комунальники міста тут дорогу теж чистили - до автобусної зупинки, а далі, там вже не люди живуть, мер очевидно вважає, що вони самі сніг почистять. Коли похолоднішало, ті баюри позамерзали. Тепер не тільки слизько, тепер небезпечно ходити, бо можна впасти і руки-ноги поламати.
Своєрідними пам`ятками «архітектури» на вулиці Радомлянській є колодязі: не ті, що для туристів, з брусу в центрі понаставляли, тут вони перекошені, розбиті, розмиті, і з деяких води не набереш, бо відра немає.
Про чистоту цієї води годі й казати - небезпечно пити.
А ось і автобусна зупинка - теж в калюжі і багні. 

Тут плиткою не обкладали. І сидіння збили з однієї дошки - якщо більше трьох людей сяде, то можуть проламати.
Бова сьогодні на зустрічах всім розповідає, що від Криничного, а особливо від Машкового і Лісного Криничанської сільської ради рукою подати до Тростянця, тому і агітує людей приєднуватися до Тростянця. Так ось тепер ви зрозуміли, яка насправді є дорога по Радомлянській вулиці до траси.
Ось така ця Радомля. За 15 років!!! мерства Ю.Бови нічим не покращилася. Навпаки - погіршилася. І що найцікавіше, тут, по цьому округу, депутатом в міській раді син мера - Руслан Бова. На виборах золоті гори обіцяв людям. Результати його депутатства ви бачите самі. Сьогодні його батько зазиває селян з Білки, Криничного і Люджі до себе в громаду. Теж золоті гори обіцяє.
Тільки правду мають знати люди, перш ніж йти кудись.
Бо Радомля – це не виключення, це типовий приклад занедбаного Тростянця, насамперед околиць. У Смородині люди плюються в бік мера, коли їдуть чи йдуть по недавно відремонтованій центральній вулиці. По ній ще гірше стало їздити, люди кажуть, що на ремонті бюджетні гроші просто вкрали, а роботи не зробили і на половину.
На Перекалках Бова вже п`ять років асфальтує вулицю Зарічну – щороку по 50-70 метрів. Причому, не підряд асфальт кладеться, а частинами: грунтовка, потім асфальт, потім знову – грунтовка, потім – асфальт... Що тут скажеш – мер за фахом дорожній будівельник.
Здавалося б, мені, як жителю Тростянця, треба було б агітувати селян приєднуватися до міста. Можливо. Але навіщо людей дурити. Вони повинні знати, що їх чекає завтра в Тростянці...

Комментариев: 0
Добавить комментарий