Захистимо дитяче відділення лікарні разом - не вистачає всього 10 підписів

Тростянецька громада завершує збір підписів під петицією до міської ради не закривати дитяче відділення комунального некомерційного підприємства "Тростянецька міська лікарня". За перші чотири дні зібрано 90 з необхідних 100 підписів.

За цей час тростянчани побачили і реакцію головного лікаря (чи генерального директора, як сьогодні зветься його посада), і самої мерії, які в один голос заявили про відсутність намірів закривати педіатрію. “Хочемо спростувати поширену інформацію про закриття дитячого відділення Тростянецької міської лікарні! За словами Анатолія Плахтирі, керівника КНП «Тростянецька міська лікарня», дитяче відділення у нашій лікарні працює й надалі працюватиме, питання про його закриття ніколи не розглядалося й розглядатися не буде!” - повідомляється на сайті міської ради і їхнє звернення завершується словами - “Просимо тростянчан не вірити пліткам і не поширювати їх!”.

Зрозуміла і адекватна позиція влади і адміністрації підконтрольної їй установи, аби "погасити" невдоволення людей. Навряд чи слід було чекати від них інших слів.

Тільки якщо говорити про “плітки” і побажання “не поширювати їх”, то треба було ці слова перш за все адресувати меру. Адже це Бова назвав "глупостю опалювати цілий поверх дитячого відділення заради двох діючих палат". Це Бова сказав: “Давайте в терапії зробимо дві палати на цих 73 койках - чотири койки для хлопчиків і чотири для дівчаток”. Це Бова запропонував на місці дитячого відділення зробити будинок престарілих. І зрештою, це адміністрація лікарні ще в грудні попередила про скорочення всіх санітарок дитячого відділення (20 лютого працівниці будуть звільнені), а медсестри без санітарок не працюють. То що залишалося думати тростянчанам, крім як те, що влада збирається оптимізувати роботу педіатричного відділення в міській лікарні.

  Тому не треба приймати на віру слова мера і дирекції лікарні про відсутність загрози закриття дитячого відділення - тільки громадськість може змусити владу не робити цього. І для цього треба добитися від влади не “слів”, а офіційного рішення. Для цього потрібно завершити збір підписів під петиціїєю, потім змусти владу винести питання на сесію міськради, на ній за участю депутатів і громадськості обговорити проблему. І - прийняти рішення в інтересах громади. Щоб відділення не закривали, щоб дітям в ньому було тепло, затишно і комфортно, щоб хворі діти отримували якісну медичну допомогу.    

Для цього залишилось зробити небагато - дозбирати  10 підписів до необхідних ста на сайті Єдиних систем місцевих петицій. 

Голосуйте!!! Захистимо право дітей на здоров`я разом!
Комментариев: 0
Добавить комментарий