Грант допоможе розвитку лізингу для фінансування малого та середнього бізнесу

Асоціація “Українське об’єднання лізингодавців” отримала грант від USAID на суму 130 000 доларів США Грантова програма підтримуватиме діяльність, спрямовану на розвиток лізингу як інструменту фінансування малого та середнього бізнесу

Асоціація «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ЛІЗИНГОДАВЦІВ» (УОЛ) оголосила про отримання гранту від Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» у розмірі 130 000 доларів США для посилення її діяльності, спрямованої на підтримку лізингового фінансування. Цей грант допоможе УОЛ продовжити популяризацію лізингу як інструменту для фінансування малого та середнього бізнесу (МСБ), посилити свою інформаційно-освітню роботу та підтримати професійний розвиток членів УОЛ.

«Протягом останніх трьох років Українське об’єднання лізингодавців успішно співпрацює з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» задля підтримки розвитку лізингової галузі», - сказала Марина Масіч, генеральний директор Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців». «Сьогодні лізинг – це швидко зростаючий постачальник фінансування для МСБ, з прогнозованими надходженнями 24 млрд грн. у 2019 році. Грант допоможе нам розширити наші послуги для членів та зміцнити нашу Асоціацію. Ми вдячні Проекту за довіру до ринку лізингу та його професійного об`єднання».

«Лізинг може надати фінансування для МСБ на вигідних умовах. Ця галузь має усі можливості підтримати економіку та її відновлення», - зазначив Володимир Кузьо, керівник напряму НФУ Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». «Сильна, самостійна професійна Асоціація підтримуватиме належну ринкову поведінку, представлятиме інтереси лізингу на публічній арені та сприятиме зростанню та розвитку ринку лізингу», - додав він.

Грантові кошти забезпечуватимуть:

· Популяризацію лізингу для МСБ (підготовка публікацій, розміщення інформації в Інтернеті, проведення регіональних заходів та ярмарок);

· Вдосконалення професійного рівня учасників ринку за допомогою проведення щорічних конференцій, навчання, запровадження програми сертифікації лізингодавців та автоматизованої звітності;

· Проведення досліджень ринку та аналізу даних перспективних галузей для лізингу в Україні, у тому числі поновлюваних джерел енергії та ІТ.

Асоціація розпочала співпрацю з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» в 2017 році як в частині зміни законодавства щодо фінансового лізингу, так і задля популяризації фінансового лізингу серед МСБ. З того часу співпраця розширилася. Зокрема, було проведено 22 регіональних заходи з інформування МСБ, міжнародну конференцію та професійне навчання для членів УОЛ з питань вендерного фінансування, управління ризиками, консультування потенційних клієнтів та маркетингу.
Комментариев: 0
Добавить комментарий