Підпільне виробництво цигарок на Сумщині завдало збитків державі на майже 30 мільйонів гривень

Механізм мінімізації платежів до держбюджету через незаконне виробництво та контрабанду за кордон великих партій цигарок блокувала Служба безпеки України.
За інформацією прес-служби СБУ, для проведення оборудки ділки налагодили у Сумській області на промислових потужностях однієї з фабрик в Охтирці нелегальне оброблення тютюнової сировини. У підпільних цехах на Рівненщині цигарки маркували й пакували.
Готовий товар зловмисники оптовими партіями незаконно переправляли за кордон.
За попередніми даними, впродовж вересня-жовтня ділки незаконно виготовили та реалізували майже 100 тонн тютюнової продукції. Через несплату обов’язкових платежів вони завдали збитки держбюджету на майже 30 мільйонів гривень. Під час санкціонованих слідчих дій за місцями розташування підпільного виробництва в Охтирці виявлено вісім одиниць обладнання для підготовки тютюнової сировини, технологічну лінію з виробництва цигарок, а також 14,5 тонн тютюнової продукції. Також в селищі Гоща Рівненської області виявлено три технологічні лінії з виробництва цигарок та велику кількість тютюнової продукції.
У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 201 (контрабанда), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності проводились Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з Управлінням СБУ у Сумській області та ГУ ДПС Сумської області під процесуальним керівництвом військової прокуратури.
Комментариев: 0
Добавить комментарий