Тростянецьку райдержадміністрацію скоротять наполовину

Рішення щодо оптимізації штатів районних держадміністрацій в липні цього року ухвалив уряд (постанова №726). У вересні процес скорочення вже стартував. 
В уряді обґрунтовують скорочення чиновників тим, що частину їх функцій перебрали на себе ОТГ, а їх в Україні вже понад 700. А штати в районних держадміністраціях немалі - апарат складається з голови, двох його заступників, сектору з управління персоналом та юридичних питань, організаційного та відділу документообігу, відділу фінансово-господарського забезпечення, ведення реєстру виборців; а ще працює група спеціалістів - з питань внутрішнього аудиту, оборонної та мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, з питань доступу до публічної інформації та наповнення веб-сайту, з питань запобігання та виявлення корупції. Крім того, в структурі РДА - фінансове управління, управління соціального захисту населення, управління агропромислового,економічного розвитку та житлово-комунального господарства, відділи освіти, культури, служба у справах дітей, архівний відділ, центр надання адміністративних послуг, сектор з питань надзвичайних ситуацій, сектор  містобудування та архітектури, державний реєстратор.
Апарат чиновників немалий. В уряді підрахували, що скорочення працівників РДА по всій країні дасть змогу заощадити 3,1 млрд. гривень бюджетних коштів.
Наскільки і яким чином це торкнеться апарату Тростянецької РДА, ще важко казати. Втім, своє занепокоєння там вже висловлюють. На минулому тижні голова райкому працівників державних установ Лариса Григорець на зустрічі з народним депутатом Миколою Задорожнім висловила серйозне занепокоєння, що буде звільнено багато фахівців, роботу яким знайти буде непросто. У новостворених об`єднаних громадах Тростянця і Боромлі аналогічні посади вже зайняті.
Л.Григорець звернулася до М.Задорожнього ініціювати перегляд урядом граничної чисельності РДА. Аналітичну записку вона пообіцяла надати.
- Підхід по скороченню районних адміністрацій був неправильний, - погодився М.Задорожній з Л.Григорець. - Я зроблю звернення до відповідного міністерства, яке приймало це рішення. Однак в бюджеті на наступний рік вже на районні адміністрації закладається менше видатків. І я підозрюю, що нині ми перебуваємо в тому буферному часі, коли ніхто нічого змінювати вже не буде. Але я обіцяю, що зроблю все залежне від себе.

Комментариев: 0
Добавить комментарий