Сьомий раз суд позбавив горе-матір батьківських прав

10 вересня 2019 року Тростянецький районний суд задовольнив позов органу опіки і піклування Тростянецької РДА і позбавив мешканку м.Тростянця батьківських прав відносно її доньки, 2014 року народження. 
Як прокоментували це рішення в прес-службі Тростянецького суду, дитина рішенням суду у лютому 2018 року вже була відібрана від матері без позбавлення батьківських прав і була влаштована у прийомну родину через неналежні умови утримання та виховання, перебування дитини у безпосередньому контакті з хворим на туберкульоз, відмову матері від лікування дитини.
З часу відібрання доньки, яка вже є сьомою відібраною  дитиною,  жінка спосіб життя не змінила, не працює, жебракує, тривалий час відсутня за місцем мешкання, яке наразі непридатне для проживання, і через борги відключено від електропостачання.
Об’єктивних причин, які б перешкоджали матері належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, суд не встановив. Жінка має задовільний стан здоров’я, отримувала неодноразово консультації від органу опіки та піклування, матеріальну допомогу, однак відповідних висновків не зробила і знехтувала покладеними не неї обов’язками щодо належного  забезпечення дитини, створення сприятливих умов для її життя, фізичного і духовного розвитку, захисту її життя і  здоров’я. Після відібрання доньки, мати не вжила заходів для повернення дитини.
З рішенням суду, яке набере законної сили через 30 днів, можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень, справа №588/356/19.

Комментариев: 0
Добавить комментарий