Хворим на діабет відмовляють в інсуліні, а на ремонти в райраді гроші є

Користуючись домінуванням в районній раді депутатів від "Сили людей" і активно спекулюючи за допомогою підконтрольних ЗМІ громадською думкою щодо неминучості примусового приєднання сіл, що сьогодні поза ОТГ, до міста, Тростянецька міська рада продовжує "доїти" районний бюджет на користь міста. 

І це при тому, що, по суті, міська ОТГ вже живе незалежно від району, як окрема адміністративна одиниця зі статусом обласного підпорядкування. А районний бюджет мав би працювати на сільські ради, які ще не приєдналися ні до Тростянецької, ні до Боромлянської ОТГ - таких більше десятка.
Між тим, мало на якій сесії районної ради не передають місту, причому безоплатно, різні об`єкти, які є власністю всіх територіальних громад району - і сіл, і міста. Лікарні, ринки, школи, газопроводи, стадіон… Крім об`єктів, відбувається таке собі перетікання і грошей. Наприклад, на об`єкти нерухомості та в структури, які невдовзі мають перейти місту.
Наприклад, вже не один мільйон вклала районна рада у ремонт районного будинку культури - двічі відремонтований дах, блищить фойє, поміняні комунікації. І оснащення РБК постійно поповнюється за кошти райради, тільки протягом цього року закуповувались гімнастичні мати (20,0 тис.), апаратура для передавання відеосигналу (68,0 тис.), сценічний одяг та взуття (40,0 тис.) та інше. Між тим РБК рано чи пізно стане власністю міськради. Приблизно теж саме можна казати про деякі інші заклади.
Наприклад, про будівлю, де нині перебуває пенсійний фонд і управління соцзахисту, що по вулиці Миру. Сьогодні там капітально ремонтують будівлю. За серпень-грудень на цьому об`єкті має бути освоєно понад пів мільйона гривень коштів з районного бюджету. Комунальне підприємство "Райкомунгосп" вже провело необхідні тендерні процедури, виконавцем робіт стало ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "СЛОБОЖАНЩИНА", зареєстрована в Охтирці. Договір вже підписано. Роботи розпочаті.
А між тим сільські ради, податки з яких течуть в районний бюджет, не отримують від району навіть найнеобхіднішого. З серпня в РДА без реагування  припадає пилом лист Станівського сільського голови Ю.О.Дудника, в якому той повідомляє, що в аптеках Тростянця жителям Станівської громади - хворим на діабет - відмовляють у відпуску інсуліну. І станівчани - не виняток. У відпуску інсуліну відмовляють мешканцям усіх сільських громад, які не входять в Тростянецьку ОТГ.
Ось тут би районній раді та РДА втрутитись у ситуацію, допомогти сільським хворим на діабет. А будівлю Бова і без районного бюджету відремонтував би - на футболі якихось пів мільйона зекономив, і не помітив би. Там "крутяться" десятки мільйонів.
Аж ні. На ремонт будівлі, вважайте, для міської ОТГ, в районному бюджеті знайшлося 510 тисяч. А хворі - почекають.
Комментариев: 0
Добавить комментарий