Мащанка: до свята ще б зробили і дорогу

Жителі Мащанки відзначили чергову річницю свого села, яким вони неабияк пишаються. Немало мешканців залишилося в ньому – трохи більше двохсот – але на свята сюди з`їзджається немало земляків і сусідів, щоб уклонитися славним традиціям, помилуватися прекрасною природою і побажати гарному майбутньому своїй малій батьківщині. 

В сільському клубі зібралося багато людей. З району приїхали гості, які тепло привітали присутніх. 

"Сьогодні у вас свято - День рідного села. У цей святковий день від усієї душі бажаю вам міцного здоров'я, щастя, добра, достатку, мирного неба над головою та рідної землі під ногами. Нехай серця наповнюються гордістю за своє рідне село, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього", - привітала людей в.о. голови РДА Лілія Гонтар. Після вітальних слів вона вручила грамоту Любові МАСЛОВІЙ - голові Мащанської сільської ради 

До слів привітань приєднався заступник голови районної ради Олексій Котко, депутат районної ради Олександр Олійник, обраний до районного парламенту саме від цього села. 

Подякувала землякам за порозуміння, злагоду і сама очільниця громади, люди тут дійсно небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. 


  • Щаслива розділити разом з вами радість свята, бо знаю, що такі теплі зустрічі дарують силу та наснагу працювати і жити. Хочу побажали всім добрим людям міцного здоров’я, а громаді - добробуту, - наголосила вона, зазначивши, що такі свята згуртовують людей, дають їм надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

В залі зібралося багато односелців і гостей, для яких це свято - привід зібратися разом, згадати і про тих, хто народився, і хто зростав у рідному селі, послухати музичні композиції. 

Чудову концертну програму подарували солісти районного будинку культури. Упродовж програми згадали і про пам’ятки історії, які давно стали своєрідною візитівкою краю -  серед таких - пам`ятник чотирьом Ганнам у Братському. Жінки були спалені у роки Другої світової війни фашистськими окупантами. В піснях оспівували повагу і шану до своїх визволителів, а ще - любов до своєї Батьківщини, про чисті і світлі людські почуття.

Сьогоднішньою гордістю села є активні та працелюбні її жителі, більшість з яких – пенсійного віку. Хоча, як говорить сільський голова Любов Маслова, останнім часом в село повертається молодь.


А ще День села був потрібен для того, щоб представники влади звернули увагу на вкрай жахливий стан дороги до Мащанки. Всього кілька кілометрів – але у машин на ній колеса відлітають. На сьогодні стан покриття даної автомобільної дороги є вкрай незадовільним, близько 85 % покриття вражені ямковістю, деформаціями, по всій довжині колійність, тріщини, баюри. Шлях однозначно потребує негайного ремонту. Одного разу, кілька років тому гроші на ремонт виділялися облавтодором, однак сталося так, що Тростянецька міська рада зуміла «перебити» в Сумах ці гроші на свою громаду. І Мащанка так і залишилась з розбитим шляхом.

Варто зазначити, що вже наступного понеділка після Дня села Лілія Гонтар провела робочу нараду з питання проведення ремонтних робіт автодороги місцевого значення - Тростянець-Мащанка. Участь у нараді взяли директор Тростянецького дочірнього агролісогосподарського підприємства «Тростянецький агролісгосп» Сергій КОТЛЯРЕНКО, головний інженер державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство» Павло КИРИЛЕНКО, директор ТОВ «Нафтогаз-прима» Олександр ШАРАЄВСЬКИЙ та Мащанський сільський голова Любов МАСЛОВА.

Всі погодилися у необхідності оперативного вирішення даної проблеми насамперед Мащанської громади. Тим більше, що це ще й безпека руху на дорозі та попередження виникнення аварійних ситуацій. Втім, коли почнеться ремонт і звідки зявляться гроші – це ще питання в перспективі.  

Комментариев: 0
Добавить комментарий