На професійне свято тростянецькі лісівники зійшли на срібний п`єдистал

Минулими вихідними лісівники відзначали своє професійне свято - День пра­цівника лісу. Іменини цього року були подвійними, адже у Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства  ювілей - 70-ліття з дня свого створення. 

Тому   представникам місцевих лісництв в цей день хотілося зробити і для себе, і загальний подарунок своєму обласному керівництву. І це у них вийшло. Зібравшись разом у Кролевці команди всіх лісгоспів провели спартакіаду лісівничого багатоборства. 

Головний лісівник області Віктор Чигринець привітав присутніх і наголосив на тому, що ліс на Сумщині - один із найголовніших природних ресурсів, а лісогосподарські під­приємства є бюджетоутворюючими для місцевих громад.

А потім на центральному стадіоні міста відбулися обласні галузеві змагання працівників лісового господарства. 

На початку масштабного святкування поздоровили всіх присутніх представники влади всіх рівнів, керівники галузі. Були вручені відзнаки кращим працівникам. 12 лісгоспів області представили свої вироби, презентували здобутки.

Цього року на обласних змаганнях з лісівничого багатоборства кожен держлісгосп області облаштував тематичний павільйон. У садибі Тростянецьких лісівників можна було побачити виставку годівничок та шпаківень незвичайних видів і форм, а також змайструвати і свою хатинку для пташок, яка стане у нагоді пернатим лісовим мешканцям у холодний період року.

Подбали лісівники і про наймолодших гостей свята. Для дітей організували вікторину на лісівничу тематику, активні учасники якої отримали пам'ятні сувеніри з логотипом свята.

Далі розпочалася щорічна спартакіада з лісівничого багатоборства, на яку прибули команди всіх дванадцяти лігогосподарських підприємств управління. Вони демонстрували свої вміння у десяти різних видах змагань: біг по 20-метровій колоді, метання сокири, випилювання деревних млинців бензопилою, розпил колоди двохручковою пилкою, стрільба з пневматичної гвинтівки, користування ранцевим вогнегасником, поперечне розрубування сокирою дерев'яної колоди, лісова естафета та перетягування линви.

Переможці по видах змагань були відзначені грамотами та грошовими преміями.

У загальнокомандному заліку Спартакіади перше місце здобула команда Роменського лісгоспу, 2-е не менш почесне призове місце у команди наших Тростянецьких лісівників. Третє у Сумського лісгоспу. Вся наша команда показала високий клас і майстерність.


Комментариев: 0
Добавить комментарий