Перший дзвоник для ... мера

Перший шкільний дзвоник вже другий рік вряд в місті пролунав біля Круглого двору, а не на пришкільних подвір`ях. Вперше за парти сяде 230 маленьких тростянчан. Всіх їх теж до Круглого двору поприводили батьки. Для чого? Аби їх всіх привітав з початком нового навчального року … міський голова Юрій Бова. Не директор школи, не перша вчителька - а чиновник, який до шкільної спільноти має далеко опосередкований зв'язок.
Втім, всім зрозуміло, все робилося виключно аби ублажити похоть однієї самозакоханої людини, яка крім своєї, не поважає ніяку іншу думку. 
Інакше як зрозуміти той факт, що перед цим святом в Інтернеті проводилося опитування тростянчан. Треба було відповісти на питання: "Чи подобається вам свято Першого дзвоника біля Круглого двору? Так/Ні". Понад пів тисячі людей сказали "ні". На пальцях однієї руки можна показати кількість голосів "за". Ну то й що?
Як мер сказав, так і відбулося: всю шкільну громаду разом з батьками "позганяли" на Вічеву площу - у вихідний день, з самого ранку. 
Благо, що, як "тонко" відзначив один з тростянчан, вгамовувало спрагу всіх "Солодке містечко" - кафешка сина мера. Хоча дехто серйозно припускає: чи не для вдалого виторгу в родину свого сина, Ю.Бова і наказав свято проводити саме біля Круглого двору?
За відгуками батьків, не менше трьох дітей на святі зомліло і їм довелося надавати медичну допомогу. 
А про враження краще розкажуть самі учасники дійства - батьки дітей, які про це написали в соціальних мережах. Хотілося б, що ці рядки і міський голова прочитав. І зробив з цих слів правильні висновки - тепер вже на наступний перший дзвоник.

Елена Кудря: "Кому надо наше мнение, если всё равно сказали идти в Круглый двор".
Андрей Михеев: "Холопов обязали идти к мэру".
Сергій Литвин: "Ні. Наслідок радянського режиму - зібрати мітінги з представників міської влади з виступами, які все одно ніхто не слухає і нікому воно не цікаве. На аеродромі можна було ще організувати".
Світлана Луговець: "Зручніше і краще по школах. І чому 1 вересня? Це ж неділя, вихідний день?".
Галина Горбунова: "К сожалению не прислушались к мнению людей. Очень жаль. А идти надо - первый класс. Учителя тоже не виноваты, от них требуют собрать класс".
Андрій Ковальов: "Першачки запам'ятають не перший дзвоник свій, вчительку, школу, а пекуче сонце і балачки, які їм зовсім не потрібні".
Екатерина Назарова: "Дети ничего не видят и родители тоже".
Марина Евсюкова: "А ещё дети теряют сознание, а родители не знают, что делать. Кому нужен такой праздник? Сегодня сама видела эту ситуацию, очень жутко, прям все для людей, да???".
Андрей Мазок: "Мука для деток и только".
Наталия Яценко-Коломак: "Нужно было трибуну для выступающих тоже поставить на солнце, чтобы им дошло, как мучаются дети".
Анютка Анютка: "Мені, як мамі, незрозуміло, чому свято першого дзвоника школи буде за межами школи? Я розповідала доньці, що першого вересня - свято першого дзвоника, це свято коли ми візьмемо квіти, прийдемо до школи і буде лунати перший дзвоник, а після дзвоника буде перший урок, знайомство з першою вчителькою. А що виходить? Свято буде, а квітів ні - (заборонено), дзвоник буде, але на урок він не покличе, урока не буде і знайомства з вчителькою і однокласниками теж не буде? Так у мене питання, а чи дійсно це свято для школярів і чи це свято першого дзвоника?".
Наталия Колесник-Понькина: "Сколько раз мамы должны написать "нет", чтобы Юрий Анатольевич отреагировал и ответил родителям?".
Александр Песчанский: "Це придумала хвора людина, не ображайтесь на неї".
Юлия Огризько: "Вот если бы взяли и не пришли в этом году, даже если "требуют", то в следующем году такого маразма может и не быть. А так повозмущаются в интернете, а потом все равно пойдут. И кому они хуже сделают? Только детям".
Лара Власова: "Первый звонок должен проходить в школе, где ребенок будет учится".
Aлла Соломахина: "День Знаний нужно проводить в родной школе, чтобы был первый урок для учеников и учителей".
Комментариев: 0
Добавить комментарий