На День здоров`я - з Лебедина у Тростянець

Людям, котрі сильні духом і легко долають перешкоди, так же легко йти життям. Незалежно від того якого віку вони по паспорту. Бо в душі вони такі ж завзяті, неспокійні, ладні на найдивовижні вчинки. 

Саме такими і є члени Лебединської громадської організації «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс». Для них запросто прокинутися о четвертій, щоб о 5-й вже сидіти в пригородньому потязі. Пересадка у Боромлі, ще сорок хвилин залізницею – і вони у Тростянці.

Ось так, прокинувшись разом з сонцем і відкинувши лінь, нещодавно відвідали лебединцы наше славне місто Тростянець. Не вперше, але із задоволенням. Цього разу разом з членами «Феніксу» приїхали і кілька активістів-чорнобильців. 

  • Ми вирішили провести у вашому місті День здоров`я, - розповідає керівник лебединського «Фенікса» Тетяна Чуйко. – Нашу делегацію з десяти чоловік зустрів директор ДЮСШ Олександр Гребіник. Чому саме він? Бо він опікується розвитком інваспорту у Тростянці, допомагає спортсменам-інвалідам тренуватися, готуватися до змагань тощо. Знаємо, що у вас є чемпіон і призер  європейських і світових турнірів. І ми вашим Володимиром Касьяненком пишаємося не менше за вас.

Разом з Тетяною Чуйко приїхали в наше місто заслужений вчитель України Тетяна Курбанова, представники ГО «Союз. Чорнобиль. Україна» інвалід війни Юрій Польовий, чорнобилець Павло Чуйко, інвалід дитинства по зору Микола Ляшко та інші.

Олександр Гребіник, як справжній спорт-інструктор, провів для поважних лебединців фізкульт-розминку на тренажерах в парку Чайковського. Тренажерів вистачило на всіх.

А ще цих людей добре знає голова Тростянецької організації інвалідів Микола Андрійович Герасименко. Не так давно всі вони приїжджали до нього в гості – підтримати колегу, якого спіткала серйозна хвороба і якому сьогодні потрібна і моральна, і матеріальна підтримка.

  • Ми його відвідали, навіть у нього вдома переночували, по можливості допомогли хто як зміг, - каже Тетяна Чуйко.

А ще цих людей на небувалу активність надихає Олександр Грінка – голова Сумської обласної громадської організації «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс». Ось і запалюються представництва цієї організації то в одному, то в іншому місті області. 

  • Наше Лебединське представництво клубу інвалідів «Фенікс» працює десятий місяць, ми підтримує дружні стосунки з іншими громадськими організаціями, проводимо самі і разом з ними різні заходи, даючи можливість людям із обмеженими фізичними можливостями повірити в себе і брати від життя все можливе, - розповідає керівник лебединського «Фенікса» Тетяна Чуйко. 

Тетяна Чуйко сама дуже ініціативна і активна людина. 40 років пропрацювала на залізничному транспорті. У себе в районі започаткували таку справу, як «Марафон добра, що подорожує Лебединщиною». Тепер межі цієї акції стали завузькими для одного району, і вони вже подорожують в інші райони, і навіть вже напрацьовують програму відвідин інших куточків Сумщини та України. Сюди входить зелений туризм, волонтерство. 

У Тростянець приїздять не вперше. Під час першої поїздки лебединці побували у лісо-дослідній станції, краєзнавчому музеї, Круглому дворі, в Нескучному, відвідали й інші памятки Тростянецького краю. Взагалі, цей день віддали активному відпочинку, чоловіки навіть знайшли час порибалити в Нескучному

  • Коли сидиш вдома, то всі болячки дістають. А в дорозі, а особливо, коли поруч друзі, то все забувається, - розповідають учасники подорожі по Тростянцю. – І ми щасливі від такого життя, спілкувань, що дає можливості повірити в себе і жити повноцінно.
Комментариев: 0
Добавить комментарий