Суд засудив тростянчанина за спробу «підкупу» поліцейського

9 липня 2019 року суд ухвалив вирок, яким визнав винним мешканця м.Тростянця у вчиненні кримінального правопорушення - в обіцянці та наданні неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в його інтересах, дії з використанням наданої цій службовій особі влади чи службового становища.
Нагадаємо обставини справи. 17 червня цього року поліцейський Тростянецького відділення поліції зупинив обвинуваченого з ознаками сп’яніння і запропонував пройти відповідний огляд. При цьому водій відмовився виконувати вимогу поліцейського про проходження огляду на місці зупинки за допомогою спеціального приладу або у медичному закладі. Оскільки поліцейський за фактом  відмови водія від огляду на стан сп’яніння   склав протокол за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 130 КУпАП, вилучив посвідчення водія, відсторонив його від керування, чоловік відповідно до пред’явленого обвинувачення з метою уникнення  відповідальності за частиною 1 статті 130 КУпАП та повернення водійського посвідчення запропонував поліцейському неправомірну вигоду у сумі 5000 грн., що стало підставою для порушення кримінального провадження. Через три дні водій прибув до районного відділення поліції і передав поліцейському частину указаної суми – 4000 грн., які були в подальшому вилучені.

Між прокурором та обвинуваченим під час досудового розслідування було укладено угоду про визнання винуватості. В ході судового розгляду чоловік визнав вину у повному обсязі, всі обставини вручення грошових коштів поліцейському і мотиви вчинку визнав, нічого не оспорював, вказав, що щиро розкаявся. Оскільки чоловік вчинив вперше злочин, позитивно характеризується, працює, сприяв розкриттю злочину, прокурор і обвинувачений в угоді дійшли згоди на призначення мінімального покарання  - штрафу в сумі 8500 грн.

Розглянувши кримінальне провадження, перевіривши  умови угоди про визнання винуватості на відповідність вимогам закону, суд дійшов висновку, що є підстави для затвердження угоди і призначення обвинуваченому узгодженого  з прокурором покарання у виді штрафу.

Грошові кошти в сумі 4000 грн., які були вручені чоловіком поліцейському, і були визнані речовими доказами, згідно з вироком суду підлягають конфіскації в дохід держави.

Отже, прагнучи уникнення адміністративної відповідальності, чоловік не те, що не досяг цієї мети, а і втратив власні кошти в сумі 4000 грн., які конфісковані, був засуджений  вироком суду і додатково повинен сплатити штраф у дохід держави в розмірі  8500 грн. Крім того, через засудження за вчинення злочину водій матиме неприємний факт у біографії  -  судимість.

З вироком суду можна ознайомитися в ЄДРСР за №588/1148/19.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.  

Комментариев: 0
Добавить комментарий