Селфі з Президентом по-Тростянецьки

Усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України. Проте далеко не всім доводилося побувати всередині. 12 червня в українському парламенті був тростянецький день. Доки народні депутати працювали у комітетах і комісіях, біля тридцяти учнів трьох сільських шкіл - Боромлянської, Білківської та Полянської, побували у Верховній Раді. Поїздку для дітей організував наш народний депутат Владислав Бухарєв.

Того ж дня до наших дітей приєдналося ще дві групи школярів з Сумщини - з Лебедина та Охтирщини. 

Першим кроком було зайти до ВРУ. Це не так просто. На вході стоїть охорона, кожен показує паспорт чи свідоцтво про народження, охоронці звіряють прі­звища із зареєстрованими на екскурсію. Да­лі ти проходиш крізь турнікет, твої речі перевіряють. 

Й ось наре­шті в парламенті.


Учні побували на історичних сходах Ради, в кулуарах та у сесійній залі.

Цікаву і пізнавальну лекцію провела для дітей екскурсовод, яка розповіла про історію діяльності головного законодавчого органу держави, про саму будівлю, як архітектурну пам'ятку країни, яку було збудовано у 1939 році за проектом архітектора В.Г. Заболотного. Дуже цікавою була розповідь про художнє полотно "Державотворення" (художник О.Г. Кулаков), на якому зображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Також дітям розповіли і показали прапор України, внесений у сесійну залу Верховної Ради 24 серпня 1991 року. 

Весь цей час з ними був і Владислав Вікторович Бухарєв. Залюбки відповідав він на запитання. Коли зайшли до залу під куполом, наш депутат показав своє робоче місце.


- Ви задоволені своєю роботою, як народний депутат? - запитали у нього.

- Так. Я думаю, що ця Верховна Рада видала багато потрібних законів. Я старався не пропускати роботу у Верховній Раді, Комітетах і був присутній приблизно на 80 відсотках пленарних засідань. Відсутній був тільки з поважних причин.

Як з`ясувалося, буквально в цей же час, саме в цей день В.В.Бухарєва Президент України В.Зеленський призначив Головою Служби зовнішньої розвідки країни. Тому вітаючи його з новою посадою, було ще й відчуття і проводів депутата - трішечки й сумно, що   зробивши для свого округу дуже багато корисного, надбавши досвід парламентаря, тепер він переходить на роботу у зовсім іншу сферу. Чи жалкує сам  і чи збирався продовжувати депутатську кар'єру?  

- Ні. В наступну Раду я балотуватися не буду, - твердо каже В.В.Бухарєв. 

А стосовно організованої екскурсії дітям до Верховної Ради дуже задоволений. 


- Ми часто говоримо, що наше майбутнє - наші діти. То чому не дати можливість підростаючому поколінню приміряти і до себе роль політиків вищого щаблю. Вже сьогодні ці діти переймаються майбутнім України, цікавляться реформами, діяльністю Ради, - говорить народний депутат України Владислав Бухарєв.

Всі школярі отримали масу приємних вражень від перебування у стінах парламенту. Після цікавої екскурсії діти пообідали у парламентській їдальні. 

Скрізь дітей супроводжували педагоги: Л.Б. Маленко (Білка), О.А.Яреськовська (Боромля), Л.І.Басова (Поляне).


Назвемо і дітей, які побували у Києві:

Боромлянський НВК: Юлія Баглик, Єлізавета Воробей, Іван Яресько, Яна Крупеня, Олександра Тютюн, Дарія Губар, Олена Липченко, Валерія Скринька, Єлізавета Солодка, Вікторія Шахова.

Білківська школа: Дмитро Кулібаба, Максим Овчаренко, Станіслав Бабич, Яна Коробейник, Каміла Маленко, Аліна Онда, Ліза Кузьменко, Богдана Лісняк, Даша Голосна. 

Полянська школа: Аня Євсюкова, Ліля Євсюкова, Денис Давидов, Богдан Тесленко, Єгор Зубаха.

А коли В.Бухарєв запитав у школярів, чи не хотіли б вони самі спробувати себе в якості законотворця, то більшість активно підняли руки вигукуючи, що коли повиростають, то спробують себе в реальності стати депутатом.


Екскурсія до Верховної Ради України залишила у хлопців і дівчат гарні спогад. Діти охоче поділились враженнями:

- Я про таке і не мріяла. Тепер я все побачила на власні очі, дуже цікаво, - каже Ліля.

 - Чомусь думала, що зал, де засідають депутати, значно більший, ніж він є насправді. Мені сподобалась екскурсія та їжа у їдальні Верховної Ради, смачна, як вдома, - доповнює Аня.

- Мені сподобалась зала засідань, де депутати сидять, там дуже гарно, особливо оця велетенська люстра з кришталю, - каже Богдан.

У всіх була можливість багато фотографуватись.

Але на цьому казка про реальних політиків і державних діячів не закінчилась. Відвідини парламенту було не останнім дивом для тростянецьких учнів. На виході з Верховної Ради їх зустрів відомий телеведучий, керівник групи "Квартал 95" і активний учасник виборчої команди ЗЕ у президентській компанії - Артем Гагарін. 

На пропозицію Владислава Бухарєва він погодився провести для дітей екскурсію від парламенту до будинку, де працює Президент Зеленський.

- Сьогодні спробував себе в ролі екскурсовода. Провів екскурсію для талановитих діток Сумщини. Школярі з Лебедина, Тростянця, Охтирки і районів приїхали до Києва, щоб побачити Верховну Раду ... я запропонував прогулятися до Адміністрації Президента і подивитися по дорозі красиву будівлю НБУ, загадковий Будинок з химерами і заглянути у вікна до Президента, - сказав Артем.

При чому останні слова його були не спроста загадковими і дивними. Адже за інформацією того ж Гагаріна президент в цей час проводив нараду на четвертому поверсі своєї Адміністрації і, зрозуміло, ну ніяк не можна було навіть найспритнішому дострибнути до нього. 

Однак диво сталося - Гагарін набрав номер по телефону і через деякий час шторка на вікні відсунулася і у віконній рамці всі побачили Володимира Зеленського. Діти шаленіли від щастя, махали руками і голосно кричали: "Слава Україні!". Президент і сам не приховував щастя від дитячих вітань. Він теж привітав школярів, зробив селфі і через деякий час пішов на свою нараду.


Ось так один день, проведений учнями трьох  шкіл Тростянеччини у стінах Верховної Ради, біля Адміністрації Президента та на вулицях столиці України - Києва, залишив у хлопців і дівчаті спогади не тільки на численних фотокартках, а й у серцях.

Комментариев: 0
Добавить комментарий