Тростянчан закликають відмовитися від поліетиленових пакетів

З середині квітня на сайті Електронних петицій Тростянецької міської ради триває збір підписів на Петицію "Відмова від поліетиленових пакетів у всіх магазинах роздрібної торгівлі та супермаркетах м.Тростянець Сумської обл.". Її авторка - мешканка Тростянця Олена Сергіївна Бей. 

Ось повний текст Петиції. 

"Шановні Тростянчани! Саме час нам з вами подбати про майбутнє нашого міста, країни, планети. 
 Всі Ви хоч раз чули про шкоду поліетилену. 
 Ось кілька фактів про "вічне" сміття: 
 - У виробництві поліетилену використовується свинець. Цей метал надзвичайно токсичний. Його скупчення в організмі викликає розвиток багатьох захворювань. 
 - Давно доведено, що зберігання їжі в поліетилені не приносить користі. Цю інформацію намагаються замовчувати, адже в цьому зацікавлені великі трансатлантичні компанії, які виробляють пакети та хочуть зберегти цей прибутковий бізнес. 
 - Продукти, що лежать в пакеті, швидше починають псуватися, розвивається пліснява. А при заморожуванні поліетилену, з нього виділяються токсини. Особливо небезпечно розігрівати напівфабрикати в упаковці: вчені довели, що під дією високої температури з пластику виділяється формальдегід, токсичний газ. 
 - З метою реклами на поліетилен наносяться логотипи фірм, їх роблять яскравими, помітними. В складі фарби часто є токсини, згубні для людини. 
 - Для з’єднання швів упаковки нерідко застосовують хімічний клей. Він також може згубно впливати на продукти, які потім вживає людина. 
 Ми з вами легко можемо перейти на використання нешкідливого пакування - екосумки, тканинні мішечки, паперові пакети. Давайте раз і назавжди покінчимо із поліетиленом в нашому місті".


Дата початку збору підписів - 15 квітня 2019 р. На 1 травня було зібрано 35 підписів зі 100 необхідних. До кінця збору підписів залишилось трохи більше 70 днів.

Якщо хто з вас підтримує цю ідею, ви також можете поставити свій підпис під петицією. Зробити це легко, спочатку зареєструвавшись в Єдиній системі місцевих петицій. Це займе не більше 5 хвилин. Зате ви долучитесь до суспільно-значимої екологічної акції. 
Комментариев: 0
Добавить комментарий