Фруктові деревця від Аграрної партії поповнили шкільний садок Білки

Аграрна партія вже своєю назвою вказує на свою головну місію - об'єднувати людей заради збереження і відновлення природних ресурсів, відродження поваги до землі, а ще - вчити бережливому ставленню до довкілля підростаюче покоління.

Кожного року партійці-аграрії проводять ряд акцій по екологічній просвіті дітей та відновленню разом з ними природних ресурсів. Один з таких - акція, ініційована Сумською обласною організацією Аграрної партії України - "Дерево випускника". Цього року таку акцію вони провели в Білці - на приш­кільній території сільського навчального закладу.

Директор школи Л.Б.Маленко з радістю відгукнулася на ініціативу районної партійної організації Аграрної партії. Тим більше, що у стінах навчального закладу вже давно започатковано традицію серед випускників залишати після себе на згадку дерево, як символ любові до рідної землі, до рідної школи. До цієї акції долучають не тільки майбутніх випускників - учнів 11 та 9 класів, а й їх маленьких побратимів - учнів середніх класів і навіть першачків.


-           Висаджуючи деревця наші діти вчаться бережливому ставленню до довкілля, прекрасна пам'ять буде наступним поколінням, - говорить керівник школи.

Один з лідерів районної організації АПУ Олександр Золотько розповів, що в цій добрій справі їм сприяє професійний і досвідчений садівник, директор приватного акціонерного товариства "САД" Олексій Вікторович Сугак , що на Охтирщині. І цього року він надав з плодорозсадника підприємства необхідну кількість саджанців різноманітних плодоносних сортів яблунь.

Так і сталося - наприкінці квітня звела школярів та партійців спільна справа разом на свіжому повітрі пришкільного подвір`я Білківської школи. Одні копали ямки, інші підносили деревця, треті поливали... Кожен в цій роботі отримав порцію позитива та зарядженості на майбутнє. Дорослі виконували більш складну роботу, діти допомагали і, дивлячись на дорослих, вчилися, як правильно укласти коріння, щоб не пошкодити, як дерева, як їх розмістити, аби коли вони виростуть, не заважали одне одному. Всі працювати, як могли - наполегливо, з гарним настроєм робили спільну роботу, відчуваючи як вона їх об'єднує і єднає з природою.

Так разом і висадили кілька рядів молодих деревець. При належному догляді вже через пару років вони дадуть перші плоди. А для тих, хто їх висадив, стануть гарною згадкою про прекрасні роки навчання.

Зростає фруктовий садок завдяки Аграрної партії не тільки в Білці - до цього в минулі роки акцію проводили в міській школі №3, в Буймері, Жигайлівці, зростають деревця у в деяких дитячих садочках. 


-           Діти на добрій спра­ві вчаться, долучаються до роботи на землі, - розповідає учасниця акції, голова Тростянецької міської ор­ганізації Аграрної партії Алла Білик. - Підростуть деревця і будуть приносити затишок і комфорт від упорядкованостітериторії, а достигнуть плоди - спрагу вгамують смачним яблучком.

У свою чергу селяни висловлюють вдячність пар­тійцям-аграріям, завдяки яким зелені фруктові деревця стали новою прикрасою Білки.

Комментариев: 0
Добавить комментарий