Напередодні вакцинації медики проходять навчання

Влада має здійснити низку заходів у боротьбі з поширенням коронавірусу в Україні, і проведення вакцинації від COVID-19 є одним з пріоритетів. Втім, анонсований початок вакцинації на середину лютого не відбувся. 
Коли чекати старту вакцинації? У цей вівторок під час брифінгу у Сумській ОДА заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Галина Хомета привідкрила плани в цій компанії.
- МОЗ анонсувало, що наприкінці цього тижня в Україну надійде вакцина для боротьби з коронавірусом. Попри те, що спочатку анонсувалося надходження вакцини Pfiezer/Biontek, раніше ми очікуємо вакцину AstraZeneca. Це не означає, що вакцина Pfiezer/Biontek не надійде, але надійде вона, скоріше за все, на початку березня, - повідомила заступниця начальника управління.
Перший транш вакцини ми очікуємо, за різними даними, від 500 тис. до 1 млн. доз. Відповідно, цією кількістю доз можна щепити від 250 до 500 тисяч пацієнтів. Повторююся, ця кількість вакцин надійде в цілому Україні.
Готуючись до етапу вакцинації населення, на сьогодні навчання проходить одна мобільна бригада, ще три бригади проходять навчання онлайн і наступного тижня ще одна мобільна бригада пройде навчання у МОЗ із використання вакцини Pfiezer/Biontek.
Крім того, ще дві бригади для роботи з вакциною AstraZeneca пройдуть навчання як на цьому тижні, так і на наступному. 
На теперешній час відбуваєтсья верифікація кількості осіб, які підлягають щепленню на першому етапі. 
На першому етапі підлягають щепленню працівники мобільних вакцинальних бригад, які безпосередньо проводять щеплення, медичні працівники закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19 і працівники екстренної медичної допомоги, включаючи водіїв і працівників диспетчерських служб для того, щоби захворювання не могло паралізувати роботу цих вкрай важливих служб.
За попередніми даними виявили бажання зробити щеплення більше 900 медичних працівників", - повідомила Галина Хомета. 

Комментариев: 0
Добавить комментарий