На День фізичної культури і спорту всі учні Білківської школи разом пробігли крос центральною вулицею рідного села – а як інакше може бути на батьківщині Володимира Куца.

Білківська громада всьому світові відома тим, що тут свого часу народився і виріс кращий стайєр світу минулого століття, Олімпійський чемпіон з бігу на довгих дистанціях Володимир Петрович Куц. Тут шанують свого земляка. Восени проводять Всеукраїнські змагання з легкоатлетичного кросу в пам'ять про нього. Поєднують білчани і свої будні зі спортом. 

«Швидше, вище, сильніше!» - під таким гаслом 7 вересня в Білківській школі пройшов Олімпійський урок в рамках Дня фізичної культури і спорту України, яке з 1994 року відзначається в нашій країні в другу суботу вересня. Це свято здорового способу життя і радості, свято всіх, хто шанує і цінує заняття спортом.


Захід розпочався святковою лінійкою, на якій зібралися усі учні школи, вчителі. Школярі вишикувалося перед центральним входом, щоб продемонструвати свою любов до здорового способу життя. Звертаючись до шкільного зібрання, директор навчального закладу Людмила Маленко зазначила, що одним із головних завдань школи є формування всебічно розвиненої і здорової особистості. Тому колективом школи було розроблено концепцію «Школи сприяння здоров’ю», мета якої - створення здоров’я, зберігаючого освітнього простору в навчальному процесі, розробка шляхів збереження та зміцнення здоров’я учнів у позаурочний час.

На підтвердження ідеї відразу після спортивного флеш-мобу, в якому взяло участь усе шкільне товариство, відбувся легкоатлетичний крос центральною вулицею села.

Комментариев: 0
Добавить комментарий