У Києві з’явиться IT-університет


Сергій Токарєв, Founding Partner Roosh, разом із Київською школою економіки засновують новий технологічний університет SET University. В якості дипломної роботи студенти презентуватимуть ідею або проєкт стартапу. Презентація університету відбулася 7 грудня в столичному КВЦ Парковий. Як розповідають засновники, підхід університету націлений на розвиток умінь, необхідних ІТ-підприємцям.


Студенти будуть захищати ідеї, розробляти бізнес-плани, запускати стартапи та працювати з реальними кейсами ІТ-компаній. Також на базі університету створять венчурну студію, яка інвестуватиме у найуспішніші стартапи студентів.


Сергій Токарєв, Founding Partner Roosh, розповідає: «Моя глобальна мета – змінити мислення в українській технологічній галузі з аутсорсингового на продуктове, та створити нову економіку. Я хочу зробити так, щоб українські айтівці не тільки були чиїмись «руками», а й власноруч генерували ідеї та реалізовували їх».


Наразі університет аналізує потреби абітурієнтів та ІТ-ринку, щоб визначити фінальний список напрямів навчання. Вже зараз SET University розглядає такі дисципліни, як штучний інтелект, наука про дані, кібербезпека та інші.  


Викладачами та менторами студентів будуть топменеджери українських та іноземних ІТ-компаній.


«Ми не хочемо створювати заклад, який вписувався б у стару освітню систему. Ми покажемо приклад, якими мають бути університети в ІТ і, таким чином, змінимо систему», — додає президент Київської школи економіки, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у 2019-2020 рр. Тимофій Милованов.


Засновники вишу планують, що 100% випускників SET University одразу після випуску зможуть знайти роботу в найкращих українських та іноземних ІТ-компаніях або заснувати власний успішний стартап.


Навчання в SET University буде доступним для кожного студента, адже в університеті можна буде підписати income share agreement. Студенти зможуть оплачувати навчання відсотком від своєї зарплати в ІТ-компанії протягом кількох років після закінчення університету. Таким чином, в найкращому результаті зацікавлені як студенти, так і ментори та викладачі.


Перший набір студентів на бакалаврські та магістерські програми відбудеться вже у 2022 році.


Після презентації SET University відбулась дискусійна панель щодо розвитку ІТ-освіти в Україні. На початку дискусії з вітальним словом виступив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації. В обговоренні взяли участь урядовці та бізнесмени: Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ, керівник проєкту Дія City; Сергій Токарєв, Founding Partner Roosh, засновник SET University; Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у 2019-2020 рр.; Софія Вишневська, співзасновниця Propertymate, Techstars Alumni; Артем Бородатюк, засновник групи IT-компаній Netpeak Group. Зокрема, учасники панелі обговорили, як бізнес та держава можуть скооперуватись для реформування ІТ-освіти.

Комментариев: 0
Добавить комментарий