Буймерська осінь від аматорів сцени

Минулими вихідними жителі Буймерської громади шанували осінь - золоту пору року, коли майже всі врожаї зібрані і є час висловити шану і щедрій природі, і працьовитим людським рукам.
Зробили це у притаманній для свого села формі - Буймер далеко за межами навіть області відомий, як прекрасний мистецький край. Тому зустрічали осінь концертом, який підготували місцеві аматори. 
Сценарій написали завідуючий сільським будинком культури Сергій Білов, а також ті, хто концерт і провели - Ольга Галенко та Тетяна Замула. До речі, Тетяна Замула хоча й живе у Тростянці, але зі своєю маленькою батьківщиною не пориває, односельці обрали її депутатом у районну раду, де вона, як член партії "Батьківщину", очолює депутатську фракцію. А у вільний час разом із земляками живе мистецьким життям. 

В сільському будинку культури зібралося багато буй мерців - 
час провели затишно, тепло, мов у рідній хаті. Перші слова подяки - хлібові, який тут з дідів-прадідів ростили. В тему і пісню - "Ой зелене жито, зелене" - проспівала завідуюча місцевим дитсадком Зоя Комишанська. Про осінь квітучу і мальовничу присутнім у залі нагадали діти - учні школи, які виконали танок з корзинками, наповненими квітами, калиною, колосками. А Тетяна Крохмальова своїм номером - піснею "Лето, ах лето…" розповіла про ту пору, коли всі раділи теплому сонцю.
На багатий різнобарв`ям місяць жовтень приходить і свято, яке уособлює мужність та героїзм - День захисника Вітчизни. Тож, вшанували тих, чия професія - мир і рідну землю захищати. Проникливо, що за душу взяло, прочитала вірш "Повертайтесь живими, синочки" Тетяна Замула, та й не могла інакше  - її син пізнав запах пороху, у зоні АТО. Визволителям рідної землі свою пісню - "Героям слава!" - присвятив старшина у відставці Сергій Білов. 
… Номер за номером - мелодіями, піснями, гумором розкривали сільські артисти принади осені.  З цікавістю проглянули драматичні сценки - "Осінь", яку показали учні Рябушанської школи та "Ревнивий чоловік" у виконанні Сергія Білова та Ольги Галенко. Гумором про козака потішила Оксана Хорошилова.
А подарунком мисливцям, яких у Буймері немало, стала пісня "Охота". Раділи глядачі і не жаліли долонь для оплесків, коли на сцену виходила талановита співачка Катерина Бондаренко. Вона ж виконала і заключну пісню святкового концерту - "Про Україну".

А потім слово надали сільському голові Миколі Комишанському. Як очільник громади він привітав земляків, подякував за працьовитість, похвалив за талановитість і побажав, щоб осінь і надалі приносила людям тільки теплі почуття.
Комментариев: 0
Добавить комментарий