Міського голову через неявку до суду повторно піддано примусового приводу

29 січня 2021 року відбулось судове засідання в об’єднаній справі  про адміністративне правопорушення №588/1164/20 стосовно міського голови м.Тростянець за обвинуваченням у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених частиною 1 та 2 статті 172-7 КУпАП.

Постановою судді від 28.01.2021 міського голову було піддано приводу до суду для участі у судовому засіданні 29.01.2021.
Проте орган, на якого було покладено виконання зазначеної постанови у своєму листі повідомив суду про неможливість її виконання, оскільки посадовець за місцем мешкання та роботи, 29.01.2021 не повернувся з відрядження з м.Київ та цього дня перебуває у одноденній відпустці.  
Міський голова, будучи обізнаним про те, що справа відносно нього розглядається Тростянецьким районним судом Сумської області, не повідомив суд про причини своєї неявки, про наявність непереборних обставин, які перешкоджають йому взяти участь в засіданні, перебуваючи у відпустці.
Оскільки участь особи, яка притягається до адміністративної відповідальності у цій категорії справ є обов’язковою та розглянути справу у її відсутність неможливо, судовий розгляд відкладено до 09 год. 30 хв. 3 лютого 2021 року, а  посадовця піддано приводу до суду.     

Нагадаємо, що у протоколах про адміністративні правопорушення мова йде про те, що за версією особи, яка склала протоколи, міський голова м. Тростянець уклав договори про публікації інформаційних матеріалів у щотижневику «Круглий двір» в умовах реального конфлікту інтересів, і про який не повідомив відповідно до статті 28 Закону України «Про запобігання корупції».
Комментариев: 0
Добавить комментарий