В 2020-му році запрацювали нові правила виходу на пенсію в Україні

З настанням Нового року увійшов в силу законопроект, згідно з яким буде збільшено кількість трудового стажу, щоб отримати мінімальну пенсію за віком.

Відповідно до закону, буде збільшено кількість років трудового стажу для отримання пенсій. Зміни вступають в силу з першого січня 2020 року. Зміни були внесені урядом, тому що їх вимагає нова пенсійна реформа, яка передбачає поступове збільшення пенсійного стажу.
Як зазначено в законі «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», пенсійні виплати призначаються тільки в тому випадку, коли людина має певний вік і наявність достатнього страхового стажу. Якщо немає стажу взагалі, то у людини може і не бути пенсії.

Згідно з нововведенням, якщо не вистачає трудового стажу, то вийти на пенсію, можна буде не в 60 років, а 63 або навіть 65 років. Щоб отримати необхідні роки стажу, можна внести до Пенсійного фонду суму виплат, які зазвичай обчислюють з зарплати за необхідний період. Наприклад за місяць стажу при мінімальний страховий внесок прийдется заплатити 2078,12 грн. Таким чином, щоб купити рік стажу необхідному виплатити до Пенсійного фонду 24 937,44 грн.

Варто зазначити, що 2020 рік стане останнім, коли жінки зможуть вийти на пенсію раніше, ніж в 60 років. Уже з 2021 року жінки будуть виходити на пенсію одночасно з чоловіками.
Комментариев: 0
Добавить комментарий