Зросли тарифи на послуги, пов'язані з виплатою і доставкою пенсій поштою

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 4 грудня. Тариф в місті складе 1,15% від суми виплати (раніше ця ставка становила 0,79%), а в сільській місцевості і селищах міського типу - 2,3% від суми. 
При цьому раніше керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський пропонував збільшити тарифи ще більше - для міст до 1,78% від суми і для сільської місцевості до 2,56%.

"Більше 4 млн українців і понад 800 тисяч людей з інвалідністю отримують пенсії та грошові виплати через" Укрпошту ". Завдяки рішенню уряду" Укрпошта "забезпечить доставку пенсій і субсидій у 2020 році", - зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Раніше в "Укрпошті" діючі тарифи назвали збитковими. Діючі тарифи на доставку пенсій не змінювалися з 2004 року, за цей час мінімальна заробітна плата українців збільшувалася втричі швидше, ніж пенсія. А оскільки основна частина витрат компанії йде на оплату праці співробітників і повністю залежить від мінімалки, то відсоток надходжень від Пенсійного фонду за послуги доставки не покривав цей розрив.

Комментариев: 0
Добавить комментарий