В Боромлянській громаді село Першотравневе перейменували на Боромельське

На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії» в Боромлянській громаді Сумської області провели перейменування одного з населених пунктів. 

Йдеться про село Першотравневе. За сприяння місцевої влади в цьому населеному пункті були проведені громадські обговорення щодо перейменування села. Люди більшістю висловилися за зміну назви, було запропоновано назву Попівка. Охтирська районна рада своїм рішенням підтримала цю ініціативу. Відповідно Сумська обласна рада подала клопотання перед Верховною Радою про перейменування.

Втім у Києві юристи дочиталися закону і з`ясувалося, що під час перейменування населеного пункту не допускається присвоєння йому назви, яка вже існує в межах району. У Великописарівській громаді Охтирського району вже є село Попівка. Тому парламент відхилив пропозицію громадських слухань і запропонував Першотравневе перейменувати на Боромельське. Постановою №3984-ІХ від 19 вересня 2024 року так і зробили - село Першотравневе стало Боромельським.

Втім на цьому крапку ще не поставили. Нову назву знову обговорюватимуть на громадських слуханнях перейменованого села. Якщо люди погодяться, то назву залишать. Якщо ні, буде повторне перейменування населеного пункту. 


Загалом, вищеназваною Постановою парламенту в Сумській області перейменовано 22 населених пункти.

Комментариев: 0
Добавить комментарий