На свято Покрови у Тростянці вшанували пам`ять полеглих воїнів

В перший день жовтня православні Тростянеччині Сумської області відзначали одне з найвеличніших церковних свят - Покров Пресвятої Богородиці, з яким одночасно святкується День захисників і захисниць України та День українського козацтва.


В місцевих храмах Православної Церкви України пройшли богослужіння. А благочинний Тростянецького церковного округу ПЦУ протоієрей Роман Кулішов провів на Алеї слави центрального кладовища поминальне богослужіння в пам'ять за загиблими земляками-захисниками, які віддали свої життя в боротьбі за свободу та незалежність Батьківщини. 

Під час читання молитов за загиблими на війні земляками-героями, до парафіян підходили рідні і близькі загиблих на війні земляків, які взнали про це богослужіння, вони разом молилися, разом дякували героям за їхню жертовність, що є проявом справжньої любові до ближніх, до України. 

«Глибока вам шана за великий подвиг. Для нашої громади, для всього українського народу ви - новітні герої. Вічна вам людська шана і слава» - говорили люди.

- Ми просимо Божої допомоги, щоб в це велике свято Діва Марія свій покров і омофор простелила над всією нашою країною, захистивши Україну і допомігши здолати ворогів видимих і невидимих, щоб скоріш скінчилася ця проклята війна і утвердився мир, щоб живі і здорові повернулися додому рідні, щоб ми знову радувалися життю так, як це було до війни, - сказав у своїй проповіді благочинний церковного округу отець Роман.

Комментариев: 0
Добавить комментарий