Віце прем`єр-міністр Кулеба проінспектував у Тростянці темпи відбудови постраждалої від війни громади

Сьогодні до Тростянця Сумської області з офіційним візитом прибув віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба. Основна мета візиту – перевірка стану виконання експериментального урядового проєкту комплексної відбудови населених пунктів, що найбільше постраждали від російської агресії, за принципом “краще ніж було”. Цей підхід передбачає не просто повернення до довоєнного стану, а модернізацію та покращення умов життя для мешканців постраждалих регіонів.
Олексій Кулеба відвідав привокзальну площу Тростянця, де наразі тривають роботи з відновлення зруйнованої п’ятиповерхівки по вулиці Благовіщенька, 53. Окрім цього, він оглянув хід ремонтних робіт на трасі Н-12, що є важливим транспортним сполученням для регіону. Віце-прем’єр підкреслив, що даний проєкт перебуває під ретельним наглядом Міністерства.
На зустрічі з представниками Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області та підрядниками були присутні голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, секретар Тростянецької міської ради Наталія Ковальова, заступник міського голови Максим Синявін, начальник відділу капітального будівництва Віктор Никоненко. Усі разом вони обговорили ключові моменти виконання робіт та можливі виклики, з якими стикаються підрядники.
«Пріоритетом для нашого міністерства є забезпечення житлом тих, хто постраждав від війни. Особливо важливо завершити відбудову двох п’ятиповерхівок у Тростянці до початку зими, щоб люди могли зустріти холодну пору в теплих і безпечних оселях», – підкреслив Кулеба. Він також наголосив на важливості модернізації інфраструктури, включаючи ремонт траси Н-12, що значно поліпшить сполучення в регіоні.
Комментариев: 0
Добавить комментарий