Від підпалу сухостою у Тростянці сталася пожежа на міському санітарному полі

З минулої неділі Тростянецький Сумської області полігон побутових відходів охоплений угарним димом – на вихідних тут сталася пожежа. Хтось підпалив сухостій на поруч розташованому лузі. На дворі був сильний вітер і далі вже вітрюган переніс жар в ярок санітарного поля.

Підпал сухостою кимось із мешканців підтверджують і правоохоронці, які бачили людей в районі лугу, коли прибули на місце пожежі. Людський фактор не виключає і директор комунального підприємства «Екосервіс» Роман Гайдукович.
  • Це сталося на день міста. З трьох сторін санітарне поле оточує ліс, а з четвертого – луг.  Якийсь нелюд запалив суху траву на тому полі, вогонь перекинувся на санітарний полігон, - розповів Роман Гайдукович.
Гасили пожежу на санітарному полігоні відразу три пожежних бригади – дві професійних з  міста Тростянець і ще одна – добровільна - підключилася з Білки. Ця бригада після погашення вогню деякий час залишалася на постійному чергування. 
  • Після погашення відкритого вогню відповідними службами була проведена робота по локалізації пожежі і її наслідків. Всі місця виникнення пожежі засипані землею, лісівники розпахали смугу від санполя до лісу, щоб у випадку нового загоряння вогонь не перекинувся на ліс. Ситуація під контролем,  - прокоментував заступник міського голови, голова міської комісії з надзвичайних ситуацій Юрій Заяц.
На сьогодні на полігоні твердих побутових відходів є певна задимленість – відкритого вогню немає, але триває процес тління, який, за словами Романа Гайдуковича, відбувається на глибині 10-12 метрів. Враховуючи що ці місця вже засипані землею, тління триватиме не довго.   

За оцінками фахівців ДСНС пожежею було охоплено біля 2 тисяч квадратних метрів території. Працівники «Екосервісу» і рятувальники моніторять територію, аби запобігти повторному загорянню.
Комментариев: 0
Добавить комментарий