Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з офіційним візитом відвідав Тростянець

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній у неділю 15 вересня з офіційним візитом відвідав місто Тростянець Сумської області. У Вознесенському храмі в присутності сотень віруючих він очолив богослужіння на честь Хрестовоздвиження, в якому також взяли участь велика група священнослужителів ПЦУ Сумської області.  

Миряни, які зібралися у храмі на богослужіння, вітали один одного, священнослужителі промовляли вітальні молитви. Подія неординарна – в невеличке місто приїхав на службу Божу Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.  

У святковому богослужінні взяли участь високопосадовці місцевої влади - голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх та міський голова Тростянецької громади Юрій Бова. Глава ПЦУ також привітав православних з Днем міста, яке в ці вихідні святкується в громаді. Блаженнійший Митрополит вручив високі церковні нагороди групі жителів Тростянця. 

Після цього перед входом до Вознесенського храму були урочисто підняті прапори України, ПЦУ і Тростянецької громади.

  • Без сильної Української Церкви ми ніколи не збудуємо сильну Україну і навпаки, сильної України не буде без сильної Української церкви. Ми молимося за наше світле майбутнє, за наших мужність захисників. Ми віримо у перемогу, - зазначив Митрополит Епіфаній.

По закінченню богослужіння священнослужителі, керівники області і міста разом з усіма православними схилили голови і поклали квіти до пам`ятника захисникам України.

Після цього Митрополит провідав захисників у місцевій лікарні, а також вручив медалі за жертовність і любов до України медикам, які в період російської окупації проявили мужність і продовжували виконувати свій обов`язок, лікуючи хворих і допомагаючи багатьом людям, які постраждали від російської навали.



Комментариев: 0
Добавить комментарий