У Тростянецькій громаді ще дві вулиці назвали іменами героїв-земляків

З метою увічнення та закарбування в пам'яті подвигу мешканців-героїв, в Тростянецькій територіальній громаді Сумської області продовжують перейменовувати провулки і вулиці іменами земляків, які віддали свої життя за незалежність України.

На останній сесії міської ради ще дві вулиці отримали назви земляків, які полягли у боротьбі російськими загарбниками. Одну з них перейменували у Тростянці - замість вулиці Вернадського тепер буде вулиця Сергія Петренка. За життя він служив офіцером в поліції. Після початку неоголошеної російсько-української війни у 2014 році, добровільно вступив до спецпідрозділу особливого призначення "Цунамі", щоби захищати територіальну цілісність та незалежність України. Воював у "гарячих точках" Донеччини. Під час служби в АТО за бездоганне виконання бойових завдань нагороджений бойовими нагородами. Життя Петренка Сергія Олександровича обірвалося 20 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку.

А в селі Буймер вулицю Бондарівську на вулицю Василя Косовського. З початком російського вторгнення в Україну, з липня 2022 молодий хлопець пішов служити в 58-у окрему мотопіхотну бригаду. Був старшим стрільцем. Після навчання у Великій Британії брав участь у захисті Запорізької, Харківської, Луганської та Донецької областей. Загинув 16 березня 2023 під час виконання бойового завдання від кулі снайпера біля с. Серебрянка Бахмутського району Донецької області у віці 22 років. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Указом Президента України його нагороджено найвищою державною відзнакою - зіркою Героя України - посмертно.

Рішення про перейменування по обом вулицям вже направлені до Сумської регіональної філії Державного підприємства "Національні інформаційні системи" для внесення змін до відповідних Державних реєстрів. А відділом містобудування та архітектури міськради проведено внесення відомостей до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
Комментариев: 0
Добавить комментарий